Ciasteczka francuskie z gruszkami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, kakao, pszenica
Składniki:
krem czekoladowy BIO - 6 łyżek
orzechy włoskie BIO - 4 garści
połówki gruszek w syropie BIO - 6 szt.
Sposób przygotowania:
Orzechy posiekać drobno, ciasto równomiernie posypać.
Gruszki drobno pokroić, ułożyć na cieście w dwóch rzędach tak, żeby powstało 12 kopczyków lekko od siebie oddalonych (kładziemy je na dwóch środkowych rzędach). Posypać lekko wanilią. Skrajne brzegi ciasta, te bez gruszek, zawijamy na górę. Kroimy na 12 ciastek. Brzegi każdego ciastka dociskamy do siebie, żeby zamknąć nadzienie w środku. Wierzchnią warstwę ciasta nacinamy, żeby nadzienie w trakcie pieczenia mogło odparować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.