
Kremowy budyń kokosowy

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
śmietanka kokosowa BIO - 100 ml
cukier BIO - 2 łyżki
żółtka jaj BIO - 2 szt.
krem kokosowy BIO - 2 łyżki
opcjonalnie: wiórki kokosowe - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Pozostałe mleko (100 ml) dokładnie mieszamy z żółtkami, skrobią kukurydzianą. Dodajemy do gotującego mleka, dokładnie mieszamy trzepaczką i zagotowujemy, często mieszając. Dodajemy krem kokosowy i gotujemy jeszcze chwilkę.
Możemy też razem z kremem dodać łyżkę lub dwie wiórków kokosowych, wzmocni to kokosowy smak.
Wykładamy do miseczek i jemy na ciepło lub na zimno, można polać sosem malinowym lub truskawkowym.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.