Czarna fasola po kubańsku
Iwona KuczerRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, strączkowe
Składniki:
mała papryczka chilli - 1 szt.
mała cebula BIO - 1 szt.
czosnek BIO - 2 ząbki
liść laurowy BIO - 1-2 szt.
sól - 1 trochę
ocet winny BIO, czerwony lub biały - 2 łyżki
oliwa BIO - 4 łyżki
cukier trzcinowy BIO - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy BIO - 2 łyżki
boczek wędzony BIO - 6 plastrów
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać, przekroić na pół. Papryczkę chilli drobno pokroić.
Fasolę razem z wodą w której się moczyła przełożyć do garnka, dodać cebulę, czosnek, chilli, liść laurowy, sól. Gotować ok 40-45 min. dolewając w razie konieczności gorącą wodę.
Gotową fasolę wyłożyć do miseczek, posypać boczkiem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.