Sałatka warzywna na zimę
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
cebula biała - 1 kg
papryka kolorowa - 1 kg
kapusta biała - 1 kg
ocet winny - 1 szklanka
olej słonecznikowy lub rzepakowy - 2 szklanki
cukier - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Świetny dodatek do zimowych obiadów :-)Sposób przygotowania:
Posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin.
Przygotowujemy zalewę: w garnku mieszamy olej, ocet i cukier, zagotowujemy. Gorącą zalewą polewamy warzywa (nie odcedzamy!). Warzywa wraz z zalewą wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.