Rosół tradycyjny
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Zawiera: mięso, drób, wołowina
Składniki:
szponder wołowy - 1/2 kg
porcja rosołowa z kaczki/gęsi - 1/2 kg
szyja/skrzydło z indyka - 1/2 kg
duża marchewka - 4 szt.
średni por - 1 szt.
średni seler korzeniowy z liśćmi - 1 szt.
średni korzeń pietruszki - 2 szt.
duża cebula w łupinie - 1 szt.
liście świeżego lubczyku (maggi) - 2 szt.
liść laurowy - 6 szt.
ziele angielskie - 8 szt.
sól, pieprz - 1 do smaku
siekana natka pietruszki - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Podajemy z makaronem, pokrojoną marchewką z rosołu, posypany świeżo posiekaną natką pietruszki. Możemy podawać także z kawałkami gotowanego mięsa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.