![Ajwar na zimę](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3168-photo-main.jpg)
Ajwar na zimę
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, sosy
Kuchnia (region): bałkańska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
papryka czerwona - 500 g
bakłażan - 500 g
główka czosnku - 1/2 szt.
cebula biała - 1 szt.
ocet jabłkowy - 2 łyżki
cukier brązowy - 2 łyżki
sól, pieprz - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Idealny sos do kanapek, wędlin, serów, mięsa na ciepło oraz na zimno. Jeśli lubimy bardzo ostre sosy razem z cebulą i czosnkiem możemy dodać świeże chilli.Sposób przygotowania:
Pomidory parzymy wrzątkiem, zdejmujemy skórkę, drobno siekamy.
Siekamy również obrany czosnek i cebulę.
Obieramy paprykę i bakłażany, kroimy na małe kawałki.
Smacznego :-)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.