Kotlety łososiowo-ziemniaczane
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, jajka, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
gotowane ziemniaki - 1 i 1/2 szklanki
koperek - 4 łyżki
szalotka - 2 szt.
bułka tarta - 1/2 szklanki
oliwa do smażenia - 1 trochę
sól, pieprz - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy łososia, cebulkę, jajko, koperek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety średniej wielkości, lekko spłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blasze posmarowanej oliwą, pieczemy ok. 20 min w 200 st. C.
Podajemy z sosem koperkowym.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.