![Kotlety łososiowo-ziemniaczane](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-05/9852-photo-main.jpg)
Kotlety łososiowo-ziemniaczane
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, jajka, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
gotowane ziemniaki - 1 i 1/2 szklanki
koperek - 4 łyżki
szalotka - 2 szt.
bułka tarta - 1/2 szklanki
oliwa do smażenia - 1 trochę
sól, pieprz - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy łososia, cebulkę, jajko, koperek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety średniej wielkości, lekko spłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blasze posmarowanej oliwą, pieczemy ok. 20 min w 200 st. C.
Podajemy z sosem koperkowym.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.