Ciastka orzechowe z nadzieniem kakaowym
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło orzechowe BIO - 3/4 szklanki
miód BIO - 1/2 szklanki
cukier brązowy BIO - 1/2 szklanki
jajko BIO - 2 szt.
mąka pszenna BIO - 1 1/2 szklanki
sól - 1 szczypta
przysmak kokosowy o smaku kakaowym BIO - 60 g
Sposób przygotowania:
Schłodzoną masę formujemy w małe placki, napełniamy nadzieniem z przysmaku kokosowego o smaku kakaowym i zalepiamy jak pączki. Powinny mieć wielkość dużego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i układamy w dużych odstępach na blasze wyłożone papierem do pieczenia.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.