Sałatka z buraczkami i komosą
Iwona KuczerRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: miody, mięso, orzechy wszystkie, cytrusy, drób
Składniki:
filet z piersi kurczaka BIO - 1 szt.
quinoa czarna BIO - 1 szklanka
rukola BIO - 4 garści
oliwa do smażenia BIO - 1 łyżka
orzechy nerkowca BIO - 1 garść
sok z cytryny BIO - 2 łyżki
miód BIO - 1/2 łyżeczki
ostra musztarda BIO - 1/2 łyżeczki
sól, pieprz BIO - 1 trochę
Sposób przygotowania:
W czasie kiedy buraki się pieką gotujemy komosę.
Filet z kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oliwie.
Mieszamy wszystkie składniki sosu. Orzechy prażymy na suchej patelni, po przestudzeniu siekamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.