Faszerowana dynia
Iwona KuczerRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, mięso, drożdże, jęczmień, wieprzowina
Składniki:
ugotowana kasza pęczak - 2 szklanki
bulion warzywny - 1/2 szklanki
średniej wielkości biała cebula - 1 szt.
boczek wędzony w grubych plastrach - 2 plastry
posiekana natka pietruszki - 2 garści
sól ziołowa - 1 do smaku
papryka słodka w proszku - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 6 łyżek
duża dynia hokkaido - 1 szt.
sól, pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy solą ziołową i papryką, dodajemy musztardę, polewamy 4 łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy i odstawiamy (najlepiej na co najmniej 2 godziny do lodówki).
Cebulę i boczek kroimy w niewielką kostkę. 2 pozostałe łyżki oliwy rozgrzewamy na patelni, wrzucamy boczek i cebulkę, smażymy na złoto. Dodajemy do farszu mięsnego razem z ugotowaną kaszą, posiekaną natką pietruszki, wlewamy bulion, dokładnie mieszamy.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.