![Grzybowa przyprawa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-09/10295-photo-main.jpg)
Grzybowa przyprawa
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: grzyby
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Taka przyprawa rewelacyjna jest do doprawiania dań mięsnych, gulaszy, zup, kotletów itp. Możemy ją przygotować z jakichkolwiek suszonych grzybów - najprościej zmielić lub utrzeć w moździerzu suszone grzyby, takie, jakie suszymy na zimę. Jednak jeśli macie okazję polecam kanie - po wysuszeniu i zmieleniu mają bardzo mocny aromat i super smak.Sposób przygotowania:
Dokładnie wysuszone grzyby przekładamy do moździerza lub blendera i mielimy na drobny proszek. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.