Bigos warzywny
Iwona KuczerRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
mała cukinia BIO - 2 szt.
marchewka BIO - 1 szt.
czerwona papryka BIO - 1/2 szt.
czosnek BIO - 1 szt.
suszone pomidory BIO - 4 szt.
passata pomidorowa BIO - 1 szklanka
słodka papryka w proszku BIO - 1 łyżka
szynka BIO pokrojona w grube paski (wędlina) - 1/2 szklanki
sól, pieprz - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy, podsmażamy delikatnie cebulę i czosnek. Dorzucamy warzywa i wędlinę, smażymy do lekkiego zbrązowienia. Przekładamy do garnka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.