Żeberka w pomidorach
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
pomidory w puszce BIO - 1 opakowanie
cebula biała BIO średnia - 1 szt.
czosnek BIO - 2 ząbki
oregano suszone BIO - 1 łyżeczka
sól morska BIO - 1 szczypta
pieprz świeżo zmielony BIO - 1 szczypta
olej do smażenia BIO - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Cebulę dodać do podsmażonych żeberek, smażyć chwilę mieszając. Dodać czosnek, zamieszać.
Na 10 minut przed końcem duszenia dodać oregano i bazylię.
Podawać z ryżem, makaronem lub świeżym pieczywem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.