![Żeberka w pomidorach](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-12/413-photo-main.jpg)
Żeberka w pomidorach
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
pomidory w puszce BIO - 1 opakowanie
cebula biała BIO średnia - 1 szt.
czosnek BIO - 2 ząbki
oregano suszone BIO - 1 łyżeczka
sól morska BIO - 1 szczypta
pieprz świeżo zmielony BIO - 1 szczypta
olej do smażenia BIO - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Cebulę dodać do podsmażonych żeberek, smażyć chwilę mieszając. Dodać czosnek, zamieszać.
Na 10 minut przed końcem duszenia dodać oregano i bazylię.
Podawać z ryżem, makaronem lub świeżym pieczywem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.