Makaron z okruszkami i orzeszkami piniowymi
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
okruszki z dwóch kromek lekko czerstwej ciabatty BIO - 2 kawałki
fileciki anchois BIO - 2 szt.
tymianek świeży BIO - 1 garść
świeżo utarty parmezan BIO - 4 łyżki
makaron wstążki BIO - 300 g
czarne oliwki BIO - 1 garść
Sposób przygotowania:
Orzeszki piniowie rumienimy na patelni. Okruszki, orzeszki piniowe, tymianek i 2 łyżki parmezanu siekamy w malakserze.
Fileciki siekamy. Oliwki kroimy w plasterki.
Na patelni podgrzewamy oliwę, wkładamy fileciki, wsypujemy zawartość malaksera, lekko podsmażamy. Dorzucamy oliwki, wkładamy ugotowany makaron, lekko odcedzony (żeby woda z makaronu lekko rozcieńczyła sos).
Podajemy posypany resztą parmezanu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.