Burrata z bazylią i jarmużowymi mikroliśćmi
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
bazylia - 2 garści
oliwa - 1/4 szklanki
mikroliście jarmużu - 1 garść
sól morska - 1 do smaku
Dodatkowe informacje:
Jest to szybki i prosty przepis, dlatego szczególnie ważna jest jakość użytych produktów - oryginalny ser, dobrej jakości oliwa, dojrzałe, słodkie pomidory.Smacznego :-)
Sposób przygotowania:
Bazylię i oliwę blendujemy. Na talerzu układamy ser z pokrojonymi pomidorkami, polewamy bazyliową oliwą. Posypujemy mikrolistkami jarmużu. Lekko solimy.
Podajemy ze świeżym, włoskim pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.