Makaron z kremowym kurczakiem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, orkisz, drób, nabiał krowi
Składniki:
szalotka BIO - 1 szt.
szpinak świeży BIO - 4 garści
czosnek BIO - 2 ząbki
śmietana kremówka BIO - 1/2 szklanki
ulubiony makaron BIO - 400 g
oliwa do smażenia BIO - 2 łyżki
sól, pieprz BIO - 1 trochę
parmezan świeżo utarty BIO - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Oliwę rozgrzewamy na patelni, kurczaka smażymy kilka minut, do zezłocenia, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy czosnek, szalotkę i szpinak, chwilę smażymy. Kiedy szalotka się zeszkli dodajemy śmietankę i
serek, zagotowujemy, doprawiamy.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, wrzucamy do sosu na patelnię, mieszamy. Rozkładamy na 4 talerze ni posypujemy parmezanem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.