Naleśniki z grzybami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
świeże grzyby - najlepiej kanie, pokrojone w plasterki - 2 szklanki
masło klarowane - 4 łyżki
cebula dymka - 2 szt.
tarty ser żółty - 4 łyżki
papryka słodka mielona - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Naleśniki możemy przygotować z tego przepisu: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/nalesniki-na-slodko-najlepsze-na-swiecie- , nie dodając do ciasta cukru.Sposób przygotowania:
Na każdy naleśnik nakładamy 1/4 farszu, posypujemy 1 łyżką tartego sera i składamy w trójkąty.
Złożone naleśniki podsmażamy na pozostałych 2 łyżkach masła, posypujemy posiekaną dymką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.