Rosół na sposób azjatycki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, sezam, grzyby, wołowina
Składniki:
skrzydło indyka - 1 szt.
kurkuma świeża - 4 cm kawałek
imbir świeży - 4 cm kawałek
pieprz do smaku
liście limonki kaffir - mogą być suszone - 2 szt.
marchewka - 1 szt.
seler korzeń - 1 kawałek
pietruszka korzeń - 1/2 szt.
sos sojowy tamari - 1 do smaku
dodatki:
świeże grzyby shitake i boczniaki - 1 trochę
furikake - 1 trochę
posiekana dymka - 2 szt.
posiekane chilli - 1 szt.
makaron konjac noodle - 2 opakowania
olej do potraw z woka - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Dodajemy miso, sos sojowy, mieszamy, zagotowujemy.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.