Smażone mięsne pierożki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
małe jajko BIO - 1 szt.
letnia woda - 1 trochę
sól - 1 szczypta
drobno pokrojone gotowane mięso, np. kurczak, indyk, wołowina z rosołu - 1 szklanka
papryka - najlepiej 3 kolory, każdego po 1/3 - 1 szt.
suszone pomidory - drobno posiekane - 1/4 szklanki
mała czerwona cebula - drobno pokrojona - 1/4 szt.
olej do smażenia - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Składniki nadzienia mieszamy, odstawiamy.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy kółka, kładziemy po łyżce nadzienia, zlepiamy.
Podajemy z sosem pomidorowym.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.