Chrupiące ziarna
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja
Składniki:
orzechy: włoskie, pekan, laskowe - ulubione lub mieszanka - 1/2 szklanki
orzechy nerkowca - 1/2 szklanki
dobrej jakości sos sojowy - 1/4 szklanki
Dodatkowe informacje:
Takie ziarna są świetne do posypywania sałatek, zup kremów itp. Możemy użyć mieszanki ulubionych ziaren i orzechów.Sposób przygotowania:
Większe orzechy z grubsza siekamy, łączymy wszystkie składniki poza sosem sojowym. Ziarna i orzechy rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 15 min często mieszając i pilnując, żeby się nie spaliły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.