Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicysmakujmyPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Kokosowe pralinki

Kokosowe pralinki

smakujmy
18 10 25 min
Wafel z bakaliami

Wafel z bakaliami

smakujmy
18 12 25 min
Najprostsza sałatka ziemniaczana

Najprostsza sałatka ziemniaczana

smakujmy
17 11 50 min
Spaghetti z szynką i mozzarellą

Spaghetti z szynką i mozzarellą

smakujmy
19 11 30 min
Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

smakujmy
20 13 10 min
Penne serowo brokułowe z kurczakiem

Penne serowo brokułowe z kurczakiem

smakujmy
17 10 40 min
Zupa serowo-cebulowa

Zupa serowo-cebulowa

smakujmy
15 8 65 min
 Miniptysie faszefowane serekiem i łososiem

Miniptysie faszefowane serekiem i łososiem

smakujmy
18 12 55 min
Makaron kobiety pracującej

Makaron kobiety pracującej

smakujmy
24 15 30 min
Saska strucla serowa

Saska strucla serowa

smakujmy
21 15 75 min
Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

smakujmy
20 16 65 min
Roladki szpinakowe z łososiem

Roladki szpinakowe z łososiem

smakujmy
21 16 35 min
Kurczak po hawajsku

Kurczak po hawajsku

smakujmy
21 17 0 min
Schabowy z boczkiem

Schabowy z boczkiem

smakujmy
22 13 30 min
Lekki krem pomarańczowy

Lekki krem pomarańczowy

smakujmy
20 10 20 min
Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana

Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana

smakujmy
26 16 80 min
Tarta malinowa z białą czekoladą

Tarta malinowa z białą czekoladą

smakujmy
19 14 45 min
Ciasto wiśniowe z likierem jajecznym

Ciasto wiśniowe z likierem jajecznym

smakujmy
22 13 55 min
Deser serowo-grysikowy z wiśniami

Deser serowo-grysikowy z wiśniami

smakujmy
23 14 85 min
Sernik na zimno z polewą jagodową

Sernik na zimno z polewą jagodową

smakujmy
24 14 70 min
Ciasto śmietankowe bez pieczenia

Ciasto śmietankowe bez pieczenia

smakujmy
20 12 35 min
Pleśniak z rabarbarem

Pleśniak z rabarbarem

smakujmy
22 13 75 min
Zupa z pokrzyw

Zupa z pokrzyw

smakujmy
21 16 35 min
Sernik smażony/gotowany bez pieczenia

Sernik smażony/gotowany bez pieczenia

smakujmy
20 16 0 min
Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

smakujmy
19 12 25 min
Lany chrust faworki

Lany chrust faworki

smakujmy
18 14 30 min
Makaron z jarzynami po chińsku

Makaron z jarzynami po chińsku

smakujmy
20 12 40 min
Pączki ziemniaczane

Pączki ziemniaczane

smakujmy
20 16 90 min
Mazurek czekoladowy

Mazurek czekoladowy

smakujmy
24 16 0 min
Pączki serowe

Pączki serowe

smakujmy
21 13 0 min
Zakręcona pizza

Zakręcona pizza

smakujmy
27 18 0 min
Piernik marchewkowy

Piernik marchewkowy

smakujmy
24 16 0 min
Pierniczki brukowce

Pierniczki brukowce

smakujmy
23 14 0 min
Domowa przyprawa do piernika

Domowa przyprawa do piernika

smakujmy
22 14 15 min
Piernik z jabłkami

Piernik z jabłkami

smakujmy
21 13 0 min
Pierniczki norymberskie

Pierniczki norymberskie

smakujmy
22 13 0 min
Dyniowo - ryżowa zupa

Dyniowo - ryżowa zupa

smakujmy
23 9 55 min
Mini-ptysie z bitą śmietaną

Mini-ptysie z bitą śmietaną

smakujmy
18 12 40 min
Frittata ze spaghetti

Frittata ze spaghetti

smakujmy
24 13 45 min
Zupa soczewicowa

Zupa soczewicowa

smakujmy
22 8 40 min
Filet z kurczaka po hawajsku

Filet z kurczaka po hawajsku

smakujmy
24 11 30 min
Placki z kapusty włoskiej

Placki z kapusty włoskiej

smakujmy
23 12 30 min
Placki z cukinią i białym serem

Placki z cukinią i białym serem

smakujmy
25 13 15 min
Tarta ze śliwkami

Tarta ze śliwkami

smakujmy
25 13 45 min
Tiramisu z ricotty

Tiramisu z ricotty

smakujmy
20 11 35 min
Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

smakujmy
23 14 40 min
Ciasto grysikowe z truskawkami

Ciasto grysikowe z truskawkami

smakujmy
20 9 50 min
Pizza góralska

Pizza góralska

smakujmy
21 13 35 min
Bobotarta

Bobotarta

smakujmy
25 15 60 min
Tarta boćwinowa

Tarta boćwinowa

smakujmy
28 13 60 min
Wiosenna sałatka makaronowa

Wiosenna sałatka makaronowa

smakujmy
22 14 25 min
Pleśniak z rabarbarem

Pleśniak z rabarbarem

smakujmy
27 14 55 min
Chłodnik litewski (z botwinki)

Chłodnik litewski (z botwinki)

smakujmy
27 14 25 min
Burgery z bobu

Burgery z bobu

smakujmy
25 14 45 min
Pizza na plackach ziemniaczanych

Pizza na plackach ziemniaczanych

smakujmy
22 10 20 min
Knedle z boczkiem i cebulką

Knedle z boczkiem i cebulką

smakujmy
23 15 0 min
Placuszki marchewkowe

Placuszki marchewkowe

smakujmy
26 13 15 min
Barszcz bieszczadzki

Barszcz bieszczadzki

smakujmy
22 12 50 min
Ciastka owsiane

Ciastka owsiane

smakujmy
22 12 20 min
Muffiny cytrynowe

Muffiny cytrynowe

smakujmy
22 11 40 min
Zupa z batatów i chorizo

Zupa z batatów i chorizo

smakujmy
22 10 50 min
Quiche (kisz) klasyczny czyli tarta lotaryńska

Quiche (kisz) klasyczny czyli tarta lotaryńska

smakujmy
21 10 50 min
Rolada z indyka z kaszą krakowską

Rolada z indyka z kaszą krakowską

smakujmy
22 12 60 min
Babeczki z ptasim mleczkiem

Babeczki z ptasim mleczkiem

smakujmy
22 12 90 min
Kotlety z sera i ziemniaków

Kotlety z sera i ziemniaków

smakujmy
21 8 40 min
Kruche ciastka z dziurką

Kruche ciastka z dziurką

smakujmy
21 10 35 min
Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno

smakujmy
21 10 30 min
Ciasto grysikowe z truskawkami

Ciasto grysikowe z truskawkami

smakujmy
18 8 50 min
Paszteciki z bryndzą

Paszteciki z bryndzą

smakujmy
21 10 15 min
Kotleciki z łososia

Kotleciki z łososia

smakujmy
23 12 25 min
Sałatka ananasowa

Sałatka ananasowa

smakujmy
22 8 15 min
Tarta tatin z bananami

Tarta tatin z bananami

smakujmy
26 14 30 min
Kiełbasa z puree ziemniaczanym i sosem cebulowym

Kiełbasa z puree ziemniaczanym i sosem cebulowym

smakujmy
20 7 40 min
Makaron z kremowym sosem z boczku i groszku

Makaron z kremowym sosem z boczku i groszku

smakujmy
20 11 20 min
Chleb żytni

Chleb żytni

smakujmy
23 10 90 min
Ślimaczki z tortilli

Ślimaczki z tortilli

smakujmy
23 11 15 min
Pascha

Pascha

smakujmy
22 8 40 min
Tosty z serem mozzarella

Tosty z serem mozzarella

smakujmy
23 12 10 min
Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

smakujmy
25 12 30 min
Zapiekanka jak wiejska

Zapiekanka jak wiejska

smakujmy
21 11 40 min
Koktajl Hawana

Koktajl Hawana

smakujmy
18 7 5 min
Bułki maślane

Bułki maślane

smakujmy
24 12 70 min
Diples - faworki po grecku

Diples - faworki po grecku

smakujmy
27 13 35 min
Mafis tatlisi

Mafis tatlisi

smakujmy
23 10 30 min
Makaron z pieczonym serem camembert

Makaron z pieczonym serem camembert

smakujmy
22 12 30 min
Piegusek

Piegusek

smakujmy
22 9 70 min
Kawowy creme brulee

Kawowy creme brulee

smakujmy
26 10 15 min
Pierogi ruskie po grecku

Pierogi ruskie po grecku

smakujmy
25 11 70 min
Sękaczek

Sękaczek

smakujmy
27 11 80 min
Kurczak z dymką

Kurczak z dymką

smakujmy
24 13 45 min
Makowiec japoński

Makowiec japoński

smakujmy
29 18 50 min
Kotleciki warzywne bhaji

Kotleciki warzywne bhaji

smakujmy
22 6 20 min
Zapiekane leczo

Zapiekane leczo

smakujmy
22 9 30 min
Pasta jajeczna z curry

Pasta jajeczna z curry

smakujmy
22 12 15 min
Potrawka z kurczaka

Potrawka z kurczaka

smakujmy
21 7 40 min
Ciastka francuskie z kabanosem

Ciastka francuskie z kabanosem

smakujmy
21 9 35 min
Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

smakujmy
22 8 20 min
Pstrąg faszerowany kuskusem

Pstrąg faszerowany kuskusem

smakujmy
20 9 70 min
Domowe żelki

Domowe żelki

smakujmy
27 10 30 min
Harira z kurczaka i ciecierzycy

Harira z kurczaka i ciecierzycy

smakujmy
22 11 45 min
Dufinki ziemniaczane

Dufinki ziemniaczane

smakujmy
26 11 40 min
Paluszki serowe z sezamem

Paluszki serowe z sezamem

smakujmy
21 9 35 min
Makaron zapiekany z jabłkami i serem

Makaron zapiekany z jabłkami i serem

smakujmy
23 9 70 min
Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

smakujmy
23 10 40 min
Makaron z tuńczykiem i pieczarkami (Spaghetti alla carrettiera)

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami (Spaghetti alla carrettiera)

smakujmy
27 11 30 min
Sycylijskie penne

Sycylijskie penne

smakujmy
23 7 25 min
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

smakujmy
22 9 50 min
Grzanki z jajkami

Grzanki z jajkami

smakujmy
23 10 20 min
Placki z kapusty włoskiej

Placki z kapusty włoskiej

smakujmy
21 10 40 min
Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

smakujmy
24 12 50 min
Babka herbaciana

Babka herbaciana

smakujmy
20 10 45 min
Sernik ze śliwkami suszonymi w rumie na spodzie brownie

Sernik ze śliwkami suszonymi w rumie na spodzie brownie

smakujmy
24 11 80 min
Racuszki pomarańczowe

Racuszki pomarańczowe

smakujmy
20 7 25 min
Ciasto Królewiec

Ciasto Królewiec

smakujmy
23 10 80 min
Soyaccino waniliowe

Soyaccino waniliowe

smakujmy
19 10 10 min
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

smakujmy
20 9 40 min
Tarta jabłkowa z mascarpone

Tarta jabłkowa z mascarpone

smakujmy
20 8 45 min
Kurczak miodowo-musztardowy

Kurczak miodowo-musztardowy

smakujmy
18 11 35 min
Sałatka porowa z kukurydzą

Sałatka porowa z kukurydzą

smakujmy
19 9 15 min
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną

Zapiekanka ziemniaczana z wędliną

smakujmy
19 8 85 min
Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

smakujmy
19 7 55 min
Placki ziemniaczane z sosem serowym

Placki ziemniaczane z sosem serowym

smakujmy
21 12 30 min
Pasta z awokado

Pasta z awokado

smakujmy
24 12 10 min
Pieczony bataty

Pieczony bataty

smakujmy
25 15 50 min
Saska strucla serowa (Stollen)

Saska strucla serowa (Stollen)

smakujmy
23 9 85 min
Piernik królewski

Piernik królewski

smakujmy
22 7 90 min
Ciasto marchewkowe z masą serową

Ciasto marchewkowe z masą serową

smakujmy
22 9 60 min
Rozgrzewająca zupa pomidorowa

Rozgrzewająca zupa pomidorowa

smakujmy
25 12 40 min
Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna

smakujmy
23 13 50 min
Chleb fiński

Chleb fiński

smakujmy
24 11 90 min
Ciasto z suszonymi morelami

Ciasto z suszonymi morelami

smakujmy
26 9 50 min
Ziemniaczane paluszki

Ziemniaczane paluszki

smakujmy
25 15 50 min
Napój na chłodne wieczory

Napój na chłodne wieczory

smakujmy
22 11 15 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

smakujmy
22 13 30 min
Filety z flądry  z pomidorami i mozzarellą

Filety z flądry z pomidorami i mozzarellą

smakujmy
22 10 40 min
Kremowa zupa selerowa

Kremowa zupa selerowa

smakujmy
22 10 35 min
Marmolada morelowa

Marmolada morelowa

smakujmy
23 12 40 min
Ogórki po chińsku

Ogórki po chińsku

smakujmy
25 9 50 min
Dżem rabarbarowy z imbirem

Dżem rabarbarowy z imbirem

smakujmy
24 10 35 min
Zapiekana soczewica

Zapiekana soczewica

smakujmy
23 10 50 min
Domowy chleb

Domowy chleb

smakujmy
27 13 80 min
Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy

smakujmy
26 11 40 min
Pyszna sałatka makaronowa

Pyszna sałatka makaronowa

smakujmy
19 8 20 min
Dyniowe latte

Dyniowe latte

smakujmy
24 12 10 min
Rybne ragout z brokułami

Rybne ragout z brokułami

smakujmy
25 8 30 min
Lekka pianka z truskawkami

Lekka pianka z truskawkami

smakujmy
23 11 30 min
Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami

Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami

smakujmy
25 11 40 min
Syrop rabarbarowo-truskawkowy

Syrop rabarbarowo-truskawkowy

smakujmy
26 11 30 min
Koktajl odżywczy

Koktajl odżywczy

smakujmy
24 9 5 min
Sos Tysiąca wysp

Sos Tysiąca wysp

smakujmy
25 10 5 min
Kurczak z ananasem

Kurczak z ananasem

smakujmy
26 9 40 min
Chleb Graham

Chleb Graham

smakujmy
24 9 70 min
Lody trzywarstowe

Lody trzywarstowe

smakujmy
22 7 45 min
Mrożone ciasto bananowe

Mrożone ciasto bananowe

smakujmy
24 11 45 min
Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

smakujmy
25 13 50 min
Murzynek serowy

Murzynek serowy

smakujmy
23 9 80 min
Kluski z fasoli

Kluski z fasoli

smakujmy
25 14 80 min
Zapiekane grzanki z chałki

Zapiekane grzanki z chałki

smakujmy
24 9 20 min
Brownie

Brownie

smakujmy
26 10 40 min
Serowe paluszki

Serowe paluszki

smakujmy
24 10 45 min
Jajka po benedyktyńsku

Jajka po benedyktyńsku

smakujmy
23 11 10 min
Sałatka chińska w pikantnej zalewie

Sałatka chińska w pikantnej zalewie

smakujmy
25 10 10 min
Tagliatelle z sosem serowym i brokułami

Tagliatelle z sosem serowym i brokułami

smakujmy
21 10 30 min
Tiramisu śliwkowe

Tiramisu śliwkowe

smakujmy
22 9 20 min
Muffiny z rabarbarem i orzechami

Muffiny z rabarbarem i orzechami

smakujmy
23 12 40 min
Pieguski z rodzynkami

Pieguski z rodzynkami

smakujmy
21 8 30 min
Afogatto z lodami

Afogatto z lodami

smakujmy
24 11 5 min
Ziemniaki w koszulce z boczku

Ziemniaki w koszulce z boczku

smakujmy
21 10 60 min
Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

smakujmy
26 17 50 min
Potrawka z kurczaka ze szczawiam

Potrawka z kurczaka ze szczawiam

smakujmy
23 12 30 min
Półkruche ciasto ze śliwkami z kruszonką

Półkruche ciasto ze śliwkami z kruszonką

smakujmy
22 11 45 min
Tort naleśnikowy z truskawkami

Tort naleśnikowy z truskawkami

smakujmy
25 12 30 min
Torcik jabłkowy

Torcik jabłkowy

smakujmy
21 12 40 min
Tosty francuskie

Tosty francuskie

smakujmy
22 11 10 min
Rabarbarowa tarta

Rabarbarowa tarta

smakujmy
22 10 30 min
Chleb marchwiowo-owsiany

Chleb marchwiowo-owsiany

smakujmy
22 12 70 min
Lemoniada jabłkowa

Lemoniada jabłkowa

smakujmy
22 14 10 min
Maczanki owsiane

Maczanki owsiane

smakujmy
21 7 30 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką

Ciasto drożdżowe z kruszonką

smakujmy
23 12 70 min
Ciasto drożdżowe z rabarbarem

Ciasto drożdżowe z rabarbarem

smakujmy
19 8 70 min
Galaretka z jajkami

Galaretka z jajkami

smakujmy
21 10 40 min
Jajka w sosie z tuńczyka

Jajka w sosie z tuńczyka

smakujmy
21 10 15 min
Poznańska zupa kalafiorowa

Poznańska zupa kalafiorowa

smakujmy
20 10 35 min
Sejneński kapuśniaczek

Sejneński kapuśniaczek

smakujmy
21 9 40 min
Sałatka z rzodkiewkami i pomarańczą

Sałatka z rzodkiewkami i pomarańczą

smakujmy
22 11 10 min
Makaron tagliatelle z brokułami i pesto

Makaron tagliatelle z brokułami i pesto

smakujmy
20 11 30 min
Domowy koncentrat bulionu

Domowy koncentrat bulionu

smakujmy
22 11 40 min
Kurczak orientalny

Kurczak orientalny

smakujmy
24 11 30 min
Szarlotka kukurydziano-orzechowa

Szarlotka kukurydziano-orzechowa

smakujmy
23 14 50 min
Śmietnik rybny po orłowsku

Śmietnik rybny po orłowsku

smakujmy
21 8 40 min
Babka na białkach

Babka na białkach

smakujmy
22 13 50 min
Penne a'la vodka

Penne a'la vodka

smakujmy
19 8 25 min
Fasolowa zupa wilanowska

Fasolowa zupa wilanowska

smakujmy
23 11 5 min
Bitki po szlachecku

Bitki po szlachecku

smakujmy
20 8 50 min
Ciasteczka z oliwkami

Ciasteczka z oliwkami

smakujmy
23 12 70 min
Bramborova polewka

Bramborova polewka

smakujmy
26 12 40 min
Roladki z szynki i bryndzy

Roladki z szynki i bryndzy

smakujmy
20 8 10 min
Babka na majonezie

Babka na majonezie

smakujmy
21 11 60 min
Dyniowo-ryżowa zupa

Dyniowo-ryżowa zupa

smakujmy
20 6 45 min
Mięsko na różowa

Mięsko na różowa

smakujmy
21 11 55 min
Surówka z selera naciowego i papryki

Surówka z selera naciowego i papryki

smakujmy
23 11 10 min
Prosty ucierany makowiec

Prosty ucierany makowiec

smakujmy
22 11 50 min
Bakaliowy piernik na maślance

Bakaliowy piernik na maślance

smakujmy
26 11 40 min
Grzybowa zupa-krem

Grzybowa zupa-krem

smakujmy
24 12 50 min
Pierniczki

Pierniczki

smakujmy
22 8 50 min
Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

smakujmy
24 9 50 min
Stroganow z kurczaka i pora

Stroganow z kurczaka i pora

smakujmy
24 10 20 min
Zapiekanka z tortellini

Zapiekanka z tortellini

smakujmy
21 10 0 min
Keks bananowy z migdałami i krówkami

Keks bananowy z migdałami i krówkami

smakujmy
23 11 60 min
Aloo Gobhi

Aloo Gobhi

smakujmy
24 12 35 min
Risotto po karaibsku

Risotto po karaibsku

smakujmy
21 8 50 min
Obwarzanki drożdżowe

Obwarzanki drożdżowe

smakujmy
24 13 90 min
Kurczak z makaronem sojowym

Kurczak z makaronem sojowym

smakujmy
21 9 40 min
Sałatka pieczarkowa z jajkiem

Sałatka pieczarkowa z jajkiem

smakujmy
21 8 30 min
Kurczak zapiekany z brzoskwiniami

Kurczak zapiekany z brzoskwiniami

smakujmy
21 12 40 min
Risotto z dynią i porami

Risotto z dynią i porami

smakujmy
19 8 50 min
Odrywana drożdżówka z cynamonem

Odrywana drożdżówka z cynamonem

smakujmy
23 10 100 min
Sałatka kijowska

Sałatka kijowska

smakujmy
21 10 15 min
Ciasto Salceson

Ciasto Salceson

smakujmy
20 11 70 min
Ciasteczka z kleiku ryżowego

Ciasteczka z kleiku ryżowego

smakujmy
20 10 30 min
Pizza śródziemnomorska

Pizza śródziemnomorska

smakujmy
24 14 70 min
Francuska tarta z jabłkami

Francuska tarta z jabłkami

smakujmy
19 6 70 min
Grzanki z tuńczykiem i pomidorami

Grzanki z tuńczykiem i pomidorami

smakujmy
21 10 20 min
Turecki miód - nugat

Turecki miód - nugat

smakujmy
25 12 30 min
Rolada mięsno-ziemniaczana

Rolada mięsno-ziemniaczana

smakujmy
21 13 90 min
Tarta z salami

Tarta z salami

smakujmy
20 8 70 min
Kartoflanka z papryką i oliwkami

Kartoflanka z papryką i oliwkami

smakujmy
26 10 30 min
Forszmak z kurczaka

Forszmak z kurczaka

smakujmy
24 11 60 min
Chleb ziołowy

Chleb ziołowy

smakujmy
20 9 90 min
Pizzerinki smażone

Pizzerinki smażone

smakujmy
21 8 60 min
Kotlety ruskie w waflu

Kotlety ruskie w waflu

smakujmy
21 9 60 min
Carbonara z cukinią

Carbonara z cukinią

smakujmy
19 9 25 min
Zupa pomidorowa z fetą

Zupa pomidorowa z fetą

smakujmy
22 14 30 min
Chleb szpinakowo - pomidorowy

Chleb szpinakowo - pomidorowy

smakujmy
22 14 70 min
Ciasto z jabłkami

Ciasto z jabłkami

smakujmy
21 10 70 min
Marynowane maślaki

Marynowane maślaki

smakujmy
19 10 90 min
Pomidory faszerowane bryndzą

Pomidory faszerowane bryndzą

smakujmy
23 13 30 min
Rozmaitości w sosie curry

Rozmaitości w sosie curry

smakujmy
17 11 40 min
Knedle otrębowe

Knedle otrębowe

smakujmy
24 13 50 min
Sernik czekoladowy

Sernik czekoladowy

smakujmy
25 17 90 min
Batoniki musli

Batoniki musli

smakujmy
24 10 50 min
Soczewica po francusku

Soczewica po francusku

smakujmy
18 10 50 min
Surówka z selera naciowego i jabłka

Surówka z selera naciowego i jabłka

smakujmy
18 9 20 min
Paluchy czosnkowe

Paluchy czosnkowe

smakujmy
18 14 0 min
Gruszki Pięknej Heleny

Gruszki Pięknej Heleny

smakujmy
16 9 30 min
Mrożone ciasto bananowe

Mrożone ciasto bananowe

smakujmy
18 10 0 min
Budyniowiec z gruszkami

Budyniowiec z gruszkami

smakujmy
20 10 50 min
Pizzerinki z pomidorami

Pizzerinki z pomidorami

smakujmy
20 13 40 min
Ciasto wiśniowe

Ciasto wiśniowe

smakujmy
19 10 50 min
Skrzydełka kurczaka z Luizjany

Skrzydełka kurczaka z Luizjany

smakujmy
20 12 30 min
Makaron z cukinią i pomidorami

Makaron z cukinią i pomidorami

smakujmy
19 10 30 min
Calafoutis z czereśniami

Calafoutis z czereśniami

smakujmy
20 14 40 min
Sałatka ziemniaczana z szynką

Sałatka ziemniaczana z szynką

smakujmy
19 13 35 min
Krokiety z fasoli

Krokiety z fasoli

smakujmy
22 11 30 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem

Pieczone pierogi ze szpinakiem

smakujmy
20 17 60 min
Placuszki z cukinii z serem

Placuszki z cukinii z serem

smakujmy
20 7 20 min
Pasta

Pasta

smakujmy
20 11 10 min
Botwinka

Botwinka

smakujmy
24 11 30 min
Gnocchi z masłem i rozmarynem

Gnocchi z masłem i rozmarynem

smakujmy
20 9 60 min
Tort jogurtowy

Tort jogurtowy

smakujmy
20 13 50 min
Makaron z pysznym sosem

Makaron z pysznym sosem

smakujmy
19 11 35 min
Kotlety mielone z cynamonem

Kotlety mielone z cynamonem

smakujmy
21 11 0 min
Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

smakujmy
20 8 30 min
Pasztet z czarnej fasoli

Pasztet z czarnej fasoli

smakujmy
28 14 60 min
Risotto po meksykańsku

Risotto po meksykańsku

smakujmy
19 8 35 min
Brownies

Brownies

smakujmy
20 9 50 min
Wykwintny jabłecznik

Wykwintny jabłecznik

smakujmy
20 9 120 min
Pomidory pieczone w ziołach

Pomidory pieczone w ziołach

smakujmy
22 12 30 min
Włoska zupa brokułowa

Włoska zupa brokułowa

smakujmy
18 10 40 min
Naleśniki na ostro

Naleśniki na ostro

smakujmy
20 13 40 min
Zupa ziemniaczano-porowa z parmezanem

Zupa ziemniaczano-porowa z parmezanem

smakujmy
18 8 25 min
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

smakujmy
20 10 45 min
Fasola na ostro

Fasola na ostro

smakujmy
23 13 0 min
Moskole

Moskole

smakujmy
20 13 15 min
Tortellini w sosie serowym

Tortellini w sosie serowym

smakujmy
18 10 0 min
Pyszny wafel przekładany

Pyszny wafel przekładany

smakujmy
21 9 50 min
Quesadillas z pomidorową salsą

Quesadillas z pomidorową salsą

smakujmy
21 8 40 min
Miodowniki

Miodowniki

smakujmy
21 14 25 min
Kurczak w sosie musztardowym

Kurczak w sosie musztardowym

smakujmy
20 16 40 min
Moussaka

Moussaka

smakujmy
23 13 80 min
Ciasteczka malezyjskie suji

Ciasteczka malezyjskie suji

smakujmy
19 9 45 min
Garnek prowansalski

Garnek prowansalski

smakujmy
20 8 70 min
Pałki kurczaka po tajsku

Pałki kurczaka po tajsku

smakujmy
20 11 80 min
Banany w cieście

Banany w cieście

smakujmy
20 11 60 min
Placki z kaszy manny

Placki z kaszy manny

smakujmy
20 11 20 min
Rożki cytrynowe

Rożki cytrynowe

smakujmy
21 12 40 min
Turecki pieróg

Turecki pieróg

smakujmy
24 13 120 min
Mazowiecka sałatka śledziowa z burakami

Mazowiecka sałatka śledziowa z burakami

smakujmy
20 11 30 min
Zimowa herbatka rozgrzewająca

Zimowa herbatka rozgrzewająca

smakujmy
19 9 10 min
Rolada waflowa

Rolada waflowa

smakujmy
18 14 40 min
Tarta wiśniowa z kokosem

Tarta wiśniowa z kokosem

smakujmy
21 9 50 min
Knedle ziołowo-szpinakowe

Knedle ziołowo-szpinakowe

smakujmy
22 12 40 min
Rumkugeln

Rumkugeln

smakujmy
23 15 25 min
Szynka w cieście musztardowym

Szynka w cieście musztardowym

smakujmy
22 13 180 min
Sernik bez sera

Sernik bez sera

smakujmy
24 19 70 min
Rösti

Rösti

smakujmy
18 12 40 min
Herbaciany grog

Herbaciany grog

smakujmy
19 8 30 min
Udka z cytryną i czosnkiem

Udka z cytryną i czosnkiem

smakujmy
20 10 90 min
Rozmaitości w sosie curry

Rozmaitości w sosie curry

smakujmy
17 8 50 min
Świąteczny schab mamy

Świąteczny schab mamy

smakujmy
19 12 150 min
Pancakes

Pancakes

smakujmy
17 11 20 min
Cukinia w cieście piwnym

Cukinia w cieście piwnym

smakujmy
20 14 15 min
Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

smakujmy
20 12 40 min
Biała fasola z orzechami

Biała fasola z orzechami

smakujmy
26 12 45 min
Spaghetti na bogato

Spaghetti na bogato

smakujmy
19 11 35 min
Pikantny omlet z pomidorami

Pikantny omlet z pomidorami

smakujmy
20 11 20 min
Jesienna potrawka z kurczakiem

Jesienna potrawka z kurczakiem

smakujmy
22 14 30 min
Zupa z maślaków

Zupa z maślaków

smakujmy
20 10 0 min
Pilaw z kurczakiem

Pilaw z kurczakiem

smakujmy
20 11 50 min
Sycące caprese

Sycące caprese

smakujmy
19 9 10 min
Bajaderki

Bajaderki

smakujmy
18 9 20 min
Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

smakujmy
19 9 0 min
Kartoflanka z zacierkami

Kartoflanka z zacierkami

smakujmy
19 10 0 min
Mule po belgijsku

Mule po belgijsku

smakujmy
17 10 0 min
Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

smakujmy
21 12 0 min
Pizza cebulowa z boczkiem

Pizza cebulowa z boczkiem

smakujmy
18 10 0 min
Kurczak a'la chińszczyzna

Kurczak a'la chińszczyzna

smakujmy
23 10 0 min
Lekkie ptasie mleczko z truskawkami

Lekkie ptasie mleczko z truskawkami

smakujmy
15 9 0 min
Canneloni po bolońsku

Canneloni po bolońsku

smakujmy
19 10 0 min
Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

smakujmy
21 13 60 min
Kurczak po indyjsku

Kurczak po indyjsku

smakujmy
21 12 0 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet