Babeczki z ptasim mleczkiem
smakujmyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
masło - 25 dag
cukier - 2 łyżki
galaretka - 1 opakowanie
mleko skondensowane niesłodzone - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Mleko ubić mikserem. Wlać tężejącą galaretkę. Masę nałożyć do szprycy i od razu nadziewać wystudzone babeczki. Należy zrobić to w miarę szybko, gdyż potem brzydko wygląda masa, robią się w niej „dziurki”. Gotowe udekorować kolorową posypką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.