Tarta malinowa z białą czekoladą
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 12 dag
cukier - 10 dag
żółtka - 2 szt.
kakao - 7 łyżeczek
czekolada biała - 2 szt.
masło - 50 g
dżem malinowy lub inny - 5 łyżek
dodatkowo: maliny - 1 filiżanka
Sposób przygotowania:
Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i masło, mieszać, aż się rozpuszczą. Przestudzić i wylać na upieczone, przestudzone ciasto, rozsmarować po całości. Na wierzchu ułożyć maliny i wstawić do lodówki (i tam trzymać cały czas).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.