Muffiny cytrynowe
smakujmyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: MISS BABECZKI 2015, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 125 g
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
sól - 1 szczypta
skórka otarta z cytryny - 2 łyżki
kefir - 200 ml
jajka - 2 szt.
masło - 110 g
bita śmietana (30 %)
Sposób przygotowania:
Po wyjęciu pozwalamy muffinom chwilę „odetchnąć”, a następnie wyjmujemy je z foremek pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Podajemy z kleksami bitej śmietany i kandyzowaną skórką cytrynową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.