Domowy koncentrat bulionu
smakujmyRodzaj posiłku: przetwory, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
seler korzeniowy - 20 dag
marchewka - 40 dag
cebula opalona na palniku - 170 g
pietruszka - 20 dag
czosnek - 1 ząbek
listki lubczyku kilka listków
sól - 140 g
oliwa - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Dodać sól, oliwę, zamieszać. Przełożyć do garnka i gotować ok. 10 min, przemieszać i gotować następne 20 min. Na sam koniec zmiksować.
Gorące przełożyć do słoiczków, obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Trzymać w lodówce. Stosuję go zamiast kostek rosołowych i zamiast bulionu. Rozpuszczam w wodzie i gotowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.