![Sejneński kapuśniaczek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4908-photo-main.jpg)
Sejneński kapuśniaczek
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, drożdże, pszenica
Składniki:
rosól lub woda - 5 szklanek
cebula - 1-2 szt.
marchewka - 1-2 szt.
suszone grzyby - 3-4 szt.
olej lub masło - 3 łyżki
liść laurowy - 1-2 szt.
ziele angielskie - 3 szt.
ziemniaki - 1 kg
posiekana natka pietruszki garść
sól, pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.