Chleb marchwiowo-owsiany
smakujmyRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
płatki owsiane górskie - 1 szklanka
mąka - 2 szklanki
drożdże - 3 dag
woda letnia - 1-1 i 1/2 szklanki
sól - 1,5 łyżeczki
cukier - 1-2 łyżeczka
czarnuszka do posypania trochę
Sposób przygotowania:
Wyrobić ciasto raz jeszcze, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Naciąć nożem, przykryć i odstawić jeszcze w ciepłe miejsce na 30 min. Następnie zwilżyć wodą i posypać czarnuszką. Piec ok. 45 min w temp. 200 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.