Filety z flądry z pomidorami i mozzarellą
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
pomidory - 3 szt.
mozzarella - 15 dag
sok z cytryny - 1/2 szt.
pietruszka - 1 pęk
bazylia - 1/2 pęku
migdały - 2 łyżki
starty żółty ser - 1 garść
oliwa - 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory i mozzarellę pokroić na plastry.
Migdały, zioła i czosnek drobno posiekać, rozetrzeć z serem w moździerzu, dodać 2 łyżki oliwy.
Rozgrzać piekarnik.
Połową mieszanki ziołowej posmarować żaroodporną formę. Ułożyć na przemian filety, pomidory i mozzarellę. Polać pozostałą częścią mieszanki.
Zapiekać pod przykryciem ok. 25 min. Podawać z białym pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.