Makaron z tuńczykiem i pieczarkami (Spaghetti alla carrettiera)
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, grzyby, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
tuńczyk w oleju lub sosie własnym - 1 opakowanie
pieczarki - 200 g
boczek - 50 g
czosnek - 2 ząbki
sos z pieczenia mięsa - 1/2 szklanki
parmezan - 60 g
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Wrzucić do sosu i dobrze wymieszać.
Podawać w nagrzanym naczyniu – posypać wierzch serem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.