![Mazurek czekoladowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-03/9654-photo-main.jpg)
Mazurek czekoladowy
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 20 dag
masło - 20 dag
woda - 3 łyżki
cukier - 1 łyżka
masa:
gorzka czekolada - 20 dag
cukier - 2 łyżki
kakao - 1 łyżka
dżem pomarańczowy - 1 słoik
Sposób przygotowania:
2. W kąpieli wodnej rozpuścić wszystkie składniki masy czekoladowej prócz dżemu. Ciepłą czekoladę wylać na przestudzone ciasto.
3. Udekorować dżemem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.