Ciasto marchewkowe z masą serową
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 szklanki
jajka - 2 szt.
cukier trzcinowy - 3/4 szklanki
olej - 1/2 szklanki
mleko - 1/2 szklanki
bakalie - 1 szklanka
wiórki kokosowe - 1 szklanka
cynamon - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
masa:
ser biały - 30 dag
masło - 10 dag
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
cukier - 3 łyżki
ew. śmietana lub mleko - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Masa: Ser, cukier i masło utrzeć na gładko. W razie potrzeby dodać trochę śmietany lub mleka. Masę nałożyć na wierzch przestudzonego ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.