![Zapiekana soczewica](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/5030-photo-main.jpg)
Zapiekana soczewica
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
liść laurowy - 1 szt.
cebula - 1 szt.
olej - 1 łyżka
wędzony boczek (plastry) - 10 dag
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Na oleju zeszklić drobno pokrojoną połówkę cebuli. Dodać ją do soczewicy, a także pokrojone w kostkę salami i posiekaną natkę, doprawić.
Całość włożyć do formy do zapiekania, na wierzchu poukładać cienkie plasterki boczku. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.