Ciasto wiśniowe z likierem jajecznym
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 30% - 30 dag
gorzka czekolada - 10 dag
masło (miękkie) - 25 dag
cukier - 30 dag
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
jajka - 4 szt.
mąka - 45 dag
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
likier jajeczny - 150 ml
agar agar - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Wiśnie umyć i wydrylować. Tortownicę (śr. 26 cm) natłuścić. 100 ml kremówki podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Przestudzić.
4
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.