Muffiny z rabarbarem i orzechami
smakujmyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
zarodki pszenne - 1/2 szklanki
olej - 4 łyżki
cukier - 1/2 szklanki
jajka - 2 szt.
rabarbar - 15-20 dag
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie posiekane - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
W drugim naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i zarodki pszenne oraz drobno posiekane orzechy.
Mieszankę wsypać do emulsji jajeczno-olejowej z rabarbarem, wymieszać łyżką (niedokładnie, tylko tyle, aby składniki się połączyły).
Foremki do babeczek posmarować olejem, nałożyć ciasto.
Piec w temp. 180 st. C przez ok 30 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.