Babka herbaciana
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1/2 szklanki
żółtka - 2 szt.
skórka otarta z cytryny - 1 łyżeczka
masło - 5 łyżek
soda - 1 łyżeczka
mocna herbata - 1 szklanka
rodzynki - 10 dag
Sposób przygotowania:
2. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz skórkę cytrynową. Na końcu wlać 3/4 -1 szklanki herbaty i wsypać rodzynki, wymieszać.
3. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Piec ok. godziny w temp. 180 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.