Risotto po karaibsku
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, mięso, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
oliwa - 2 łyżki
ryż (arborio) - 25-30 dag
masło - 5 dag
marchewki (starte na dużych oczkach) - 2 szklanki
kurkuma - 1 łyżeczka
ziarna kolendry - 1 łyżeczka
kardamon mielony - 1/2 łyżeczki
bulion warzywny - 4 szklanki
czosnek - 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
filet z kurczaka - 2 szt.
skórka otarta z limonki trochę
skórka otarta z pomarańczy trochę
Sposób przygotowania:
W tym czasie rozgrzać patelnię. Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w skórce z cytrusów, usmażyć z obu stron na rumiano. Pokroić na plasterki, podać na risotcie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.