Sałatka wiosenna
smakujmyRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
sałata zielona - 1 szt.
ogórek zielony - 1 szt.
rzodkiewka - 1 pęk
majonez - 2-3 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Ogórek i rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. Koperek opłukać, posiekać.
Połączyć sałatę, ogórek, rzodkiewki, jajka i posiekany koperek.
Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić sokiem z cytryny i przyprawami. Sałatę polać sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.