![Ciasto drożdżowe z kruszonką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4913-photo-main.jpg)
Ciasto drożdżowe z kruszonką
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże - 50 g
jajka - 2 szt.
mleko - 1/2 szklanki
cukier - 1/2 szklanki
kruszonka:
masło - 35 g
cukier - 1/4 szklanki
mąka - 3-4 łyżki
Sposób przygotowania:
W tym czasie zrobić kruszonkę: rozpuszczoną margarynę wymieszać z mąką i cukrem, tak aby powstały grudki.
Wyrośnięte ciasto posypać kruszonką i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.