![Pieguski z rodzynkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4957-photo-main.jpg)
Pieguski z rodzynkami
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
rodzynki - 15 dag
ew. suszone morele - 5 dag
miękkie masło - 20 dag
jajko - 1 szt.
mąka - 1 1/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Łyżką nakładać porcje ciasta na natłuszczone blachy. Piec w temp. 180 st. C przez 10-15 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.