Roladki szpinakowe z łososiem
smakujmyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
czosnek - 3 ząbki
jajka - 3 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
wędzony łosoś (plastry) - 10 dag
serek twarogowy ziołowy - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy ją do szpinaku, delikatnie mieszając.
Blaszkę o wymiarach 28×40 cm wykładamy papierem do pieczenia, lekko go natłuszczamy i wylewamy na niego masę szpinakową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut a następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasto szpinakowe przekładamy na blat i zdejmujemy papier. Smarujemy je serkiem na którym układamy łososia i zwijamy ciasno w roladę, którą owijamy folią i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem kroimy w plastry.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.