Najprostsza sałatka ziemniaczana
smakujmyRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
sok z cytryny - 2 łyżki
masło - 2 łyżki
szczypiorek do smaku
śmietana lub jogurt nat. - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie (większe pokroić na pół, mniejsze pozostawić w całości). Gdy będą gotowe (po ok.15 min wrzenia) odcedzić i przełożyć do miski. Ziemniaki przyprawiamy jeszcze gorące – dajemy masełko, sok z cytryny, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
Wersja II
Do wersji I dodać posiekany szczypiorek i jogurt naturalny lub śmietanę, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.