![Mięsko na różowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4566-photo-main.jpg)
Mięsko na różowa
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, cytrusy, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1-2 szt.
przecier pomidorowy - 1 szklanka
śmietana - 1/2 szklanki
mąka - 1 łyżka
sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
olej - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy i połowę posiekanej zieleniny, zagotować, dodać mięso i dusić na małym ogniu do miękkości. Dodać śmietanę i wymieszać na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Przed podaniem posypać pozostałą zieleniną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.