![Sycące caprese](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2227-photo-main.jpg)
Sycące caprese
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pomidory - 4 szt.
czosnek - 4 ząbki
mozzarella (kulki) - 4 szt.
bazylia kilka listków
oliwa kilka kropel
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory pokroić w plastry, oprószyć solą, pierzem i oregano, skropić 2 łyżkami oliwy, łyżką octu i odstawić na 15 min.
Pokrojony czosnek zeszklić na oliwie,zdjąć. Włożyć teraz ziemniaki, oprószyć pieprzem, zrumienić z obu stron.
Ułożyć na talerzu na przemian wszystko.
2 łyżki oliwy wymieszać z resztą octu, czosnkiem, przyprawić, skropić danie. Udekorować bazylią.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.