Pałki kurczaka po tajsku
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
kurkuma - 1 łyżeczka
ziarna kolendry - 1 + 1/2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
cukier - 1/2 łyżeczki
sos chilli lub pikantny ketchup - 1 łyżka
sos sojowy - 1 łyżka
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Ziarenka pieprzu i kolendry rozgnieść w moździerzu. Utrzeć z pozostałymi składnikami (oprócz oleju) na gładką pastę. Posmarować nią kurczaka. Włożyć na godz do lodówki. Smażyć w głębokim oleju. Osączyć z tłuszczu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.