![Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/5013-photo-main.jpg)
Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
sok z cytryny - 3-4 łyżki
cukier ok. - 30 dag
starty świeży imbir - 1 łyżka
migdały drobno pokrojone - 50 g
Sposób przygotowania:
Ciągle mieszając stopniowo dodajemy cukier i pektynę. Pod koniec gotowania do dżemu dodajemy starty imbir, sok z cytryny oraz migdały. Dżemem napełniamy słoiki i pasteryzujemy ok. 15 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.