Rolada mięsno-ziemniaczana
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
mięso mielone - 60-70 dag
cebula - 1 szt.
majeranek - 1 łyżeczka
jajko - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
mąka ziemniaczana - 15-20 dag
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać. Dodać majeranek, jajko, mięso i przeciśnięty czosnek oraz gałkę muszkatołową. Całość doprawić. Dokładnie wymieszać.
Mąkę połączyć z ziemniakami. Wyrobić ciasto i rozwałkować na placek o grubości pół centymetra.
Na rozwałkowane ciasto wyłożyć masę mięsną i zwinąć w rulon. Następnie pokroić go w plastry. Każdy smażyć na średnim ogniu z obu stron, na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.