![Brownie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4988-photo-main.jpg)
Brownie
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
gorzka czekolada - 10 dag
orzechy włoskie posiekane - 10 dag
jajka - 4 szt.
mąka - 15 dag
sól - 1 szczypta
cukier - 20 dag
Sposób przygotowania:
2. Do masy dodajemy cukier i ponownie mieszamy aż powstanie jednolita konsystencja. Ściągamy z ognia i lekko ochładzamy.
3. Jaja ubijamy , dodajemy mąkę i orzechy. Doprawiamy lekko solą.
4. Mieszamy dokładnie po czym łączymy z czekoladową masą.
5. Wylewamy do kwadratowej formy. Pieczemy ok 40 min w 180 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.