Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyProsty ucierany makowiec
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Prosty ucierany makowiec

Prosty ucierany makowiec

smakujmy

Rodzaj posiłku: ciasta

Kuchnia (region): polska

Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc, Wigilia

Użyte składniki: wegetariańskie,

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi

22 osób lubi to
11 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

50 min 9 porcji

Składniki:

mak - 1/3 szklanki
mleko - 3/4 szklanki
masło (miękkie) - 20 dag
skórka starta z pomarańczy - 2 łyżki
cukier - 3/4 szklanki
mąka tortowa - 2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 + 1/2 łyżeczki
jajka - 3 szt.
sok z pomarańczy - 1/2 szklanki
polewa: gorzka czekolada - 15 dag
śmiatana 30 % - 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Mak mieszamy z mlekiem, odstawiamy. Osobno miksujemy masło, skórkę pomarańczową i cukier na puszystą masę. Stale miksując, wbijamy po jednym jajku, a następne wsypujemy małymi porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sok pomarańczowy i mleko z makiem, mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy o śr. 20 cm. Pieczemy 75 min.
Polewa: z pokruszonej czekolady i śmietany ucieramy na parze polewę, polewamy nią ostudzone ciasto.
22 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) -  EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZEKOLADA GORZKA 92 % BIO 80 g - VIVANI

    Więcej o produkcie na stronie

    CZEKOLADA GORZKA 92 % BIO 80 g - VIVANI

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOK Z POMARAŃCZY NFC BIO 250 ml - VIANDS (SAM SOK)

    Więcej o produkcie na stronie

    SOK Z POMARAŃCZY NFC BIO 250 ml - VIANDS (SAM SOK)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŚMIETANA KREMOWA KWAŚNA (30 % TŁUSZCZU) BIO 150 g - SOBBEKE

    Więcej o produkcie na stronie

    ŚMIETANA KREMOWA KWAŚNA (30 % TŁUSZCZU) BIO 150 g - SOBBEKE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika smakujmy

  • Kokosowe pralinki

     smakujmy
  • Rozmaitości w sosie curry

     smakujmy
  • Makaron z pieczonym serem camembert

     smakujmy
  • Pieczony pstrąg

     smakujmy
  • Ciasto wiśniowe z likierem jajecznym

     smakujmy
  • Pierniczki norymberskie

     smakujmy
  • Kurczak z ananasem

     smakujmy
  • Pleśniak z rabarbarem

     smakujmy
  • Chłodnik litewski (z botwinki)

     smakujmy
  • Chleb szpinakowo - pomidorowy

     smakujmy
  • Mrożone ciasto bananowe

     smakujmy
  • Saska strucla serowa

     smakujmy
  • Pascha

     smakujmy
  • Sejneński kapuśniaczek

     smakujmy
  • Zupa serowo-cebulowa

     smakujmy
  • Napój na chłodne wieczory

     smakujmy
  • Wiosenna sałatka makaronowa

     smakujmy
  • Dżem rabarbarowy z imbirem

     smakujmy
  • Murzynek serowy

     smakujmy
  • Fasola na ostro

     smakujmy
  • Kotlety mielone z cynamonem

     smakujmy
  • Domowe żelki

     smakujmy
  • Zupa dyniowa

     smakujmy
  • Turecki pieróg

     smakujmy
  • Gruszki Pięknej Heleny

     smakujmy
  • Udka z cytryną i czosnkiem

     smakujmy
  • Serowe paluszki

     smakujmy
  • Ślimaczki z tortilli

     smakujmy
  • Pierniczki

     smakujmy
  • Kurczak z dymką

     smakujmy
  • Placki z kapusty włoskiej

     smakujmy
  • Turecki miód - nugat

     smakujmy
  • Sos Tysiąca wysp

     smakujmy
  • Makaron z pysznym sosem

     smakujmy
  • Pasztet z czarnej fasoli

     smakujmy
  • Penne serowo brokułowe z kurczakiem

     smakujmy
  • Zupa soczewicowa

     smakujmy
  • Syrop rabarbarowo-truskawkowy

     smakujmy
  • Miodowniki

     smakujmy
  • Mafis tatlisi

     smakujmy
  • Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami

     smakujmy
  • Rumkugeln

     smakujmy
  • Ciasto z jabłkami

     smakujmy
  • Skrzydełka kurczaka z Luizjany

     smakujmy
  • Garnek prowansalski

     smakujmy
  • Tortellini w sosie serowym

     smakujmy
  • Tosty francuskie

     smakujmy
  • Canneloni po bolońsku

     smakujmy
  • Placki z kaszy manny

     smakujmy
  • Roladki z szynki i bryndzy

     smakujmy
  • Tarta tatin z bananami

     smakujmy
  • Lemoniada jabłkowa

     smakujmy
  • Ziemniaki w koszulce z boczku

     smakujmy
  • Potrawka z kurczaka

     smakujmy
  • Zakręcona pizza

     smakujmy
  • Kremowa zupa selerowa

     smakujmy
  • Chleb ziołowy

     smakujmy
  • Makaron kobiety pracującej

     smakujmy
  • Naleśniki z pieczarkami

     smakujmy
  • Bramborova polewka

     smakujmy
  • Zimowa herbatka rozgrzewająca

     smakujmy
  • Pizza góralska

     smakujmy
  • Ciastka owsiane

     smakujmy
  • Forszmak z kurczaka

     smakujmy
  • Tarta boćwinowa

     smakujmy
  • Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

     smakujmy
  • Ogórki po chińsku

     smakujmy
  • Pancakes

     smakujmy
  • Pączki serowe

     smakujmy
  • Włoska zupa brokułowa

     smakujmy
  • Potrawka z kurczaka ze szczawiam

     smakujmy
  • Pasta z awokado

     smakujmy
  • Rabarbarowa tarta

     smakujmy
  • Placki z cukinią i białym serem

     smakujmy
  • Placuszki z cukinii z serem

     smakujmy
  • Piernik marchewkowy

     smakujmy
  • Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

     smakujmy
  • Torcik jabłkowy

     smakujmy
  • Paszteciki z bryndzą

     smakujmy
  • Risotto z dynią i porami

     smakujmy
  • Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

     smakujmy
  • Marynowane maślaki

     smakujmy
  • Botwinka

     smakujmy
  • Sycące caprese

     smakujmy
  • Moussaka

     smakujmy
  • Pikantny omlet z pomidorami

     smakujmy
  • Sałatka ziemniaczana z szynką

     smakujmy
  • Roladki szpinakowe z łososiem

     smakujmy
  • Pizza cebulowa z boczkiem

     smakujmy
  • Sałatka chińska w pikantnej zalewie

     smakujmy
  • Sałatka ananasowa

     smakujmy
  • Kurczak zapiekany z brzoskwiniami

     smakujmy
  • Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

     smakujmy
  • Pizzerinki z pomidorami

     smakujmy
  • Penne a'la vodka

     smakujmy
  • Kurczak z makaronem sojowym

     smakujmy
  • Pilaw z kurczakiem

     smakujmy
  • Rybne ragout z brokułami

     smakujmy
  • Pałki kurczaka po tajsku

     smakujmy
  • Knedle z boczkiem i cebulką

     smakujmy
  • Szynka w cieście musztardowym

     smakujmy
  • Bakaliowy piernik na maślance

     smakujmy
  • Kluski z fasoli

     smakujmy
  • Maczanki owsiane

     smakujmy
  • Poznańska zupa kalafiorowa

     smakujmy
  • Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana

     smakujmy
  • Soczewica po francusku

     smakujmy
  • Muffiny z rabarbarem i orzechami

     smakujmy
  • Piegusek

     smakujmy
  • Tiramisu śliwkowe

     smakujmy
  • Świąteczny schab mamy

     smakujmy
  • Surówka z selera naciowego i papryki

     smakujmy
  • Najprostsza sałatka ziemniaczana

     smakujmy
  • Chleb żytni

     smakujmy
  • Śmietnik rybny po orłowsku

     smakujmy
  • Jajka w sosie z tuńczyka

     smakujmy
  • Sernik ze śliwkami suszonymi w rumie na spodzie brownie

     smakujmy
  • Lekka pianka z truskawkami

     smakujmy
  • Pomidory faszerowane bryndzą

     smakujmy
  • Chleb Graham

     smakujmy
  • Aloo Gobhi

     smakujmy
  • Brownie

     smakujmy
  • Kotlety z sera i ziemniaków

     smakujmy
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

     smakujmy
  • Dyniowe latte

     smakujmy
  • Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

     smakujmy
  • Ciasteczka z kleiku ryżowego

     smakujmy
  • Pyszny wafel przekładany

     smakujmy
  • Tort jogurtowy

     smakujmy
  • Brownies

     smakujmy
  • Kurczak w sosie musztardowym

     smakujmy
  • Makaron z kremowym sosem z boczku i groszku

     smakujmy
  • Jajka po benedyktyńsku

     smakujmy
  • Zapiekana soczewica

     smakujmy
  • Makowiec japoński

     smakujmy
  • Frittata ze spaghetti

     smakujmy
  • Pasta jajeczna z curry

     smakujmy
  • Ciasteczka z oliwkami

     smakujmy
  • Kartoflanka z papryką i oliwkami

     smakujmy
  • Keks bananowy z migdałami i krówkami

     smakujmy
  • Zupa z pokrzyw

     smakujmy
  • Stroganow z kurczaka i pora

     smakujmy
  • Zapiekanka jak wiejska

     smakujmy
  • Półkruche ciasto ze śliwkami z kruszonką

     smakujmy
  • Tarta z salami

     smakujmy
  • Makaron z cukinią i pomidorami

     smakujmy
  • Makaron tagliatelle z brokułami i pesto

     smakujmy
  • Pieguski z rodzynkami

     smakujmy
  • Soyaccino waniliowe

     smakujmy
  • Ciasto Salceson

     smakujmy
  • Bitki po szlachecku

     smakujmy
  • Deser serowo-grysikowy z wiśniami

     smakujmy
  • Zapiekane leczo

     smakujmy
  • Sękaczek

     smakujmy
  • Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

     smakujmy
  • Pieczony bataty

     smakujmy
  • Kruche ciastka z dziurką

     smakujmy
  • Sernik bez sera

     smakujmy
  • Kotlety ruskie w waflu

     smakujmy
  • Pleśniak z rabarbarem

     smakujmy
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką

     smakujmy
  • Jesienna potrawka z kurczakiem

     smakujmy
  • Mazurek czekoladowy

     smakujmy
  • Herbaciany grog

     smakujmy
  • Pasztet z wątróbki

     smakujmy
  • Domowy koncentrat bulionu

     smakujmy
  • Surówka z białej kapusty

     smakujmy
  • Gnocchi z masłem i rozmarynem

     smakujmy
  • Zapiekane grzanki z chałki

     smakujmy
  • Rolada z indyka z kaszą krakowską

     smakujmy
  • Ciasto z suszonymi morelami

     smakujmy
  • Ciastka francuskie z kabanosem

     smakujmy
  • Koktajl odżywczy

     smakujmy
  • Babeczki z ptasim mleczkiem

     smakujmy
  • Kawowy creme brulee

     smakujmy
  • Sernik smażony/gotowany bez pieczenia

     smakujmy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

     smakujmy
  • Pizza na plackach ziemniaczanych

     smakujmy
  • Obwarzanki drożdżowe

     smakujmy
  • Sałatka porowa z kukurydzą

     smakujmy
  • Schabowy z boczkiem

     smakujmy
  • Dyniowo - ryżowa zupa

     smakujmy
  • Dyniowo-ryżowa zupa

     smakujmy
  • Ziemniaczane paluszki

     smakujmy
  • Pstrąg faszerowany kuskusem

     smakujmy
  • Kurczak a'la chińszczyzna

     smakujmy
  • Mini-ptysie z bitą śmietaną

     smakujmy
  • Cukinia w cieście piwnym

     smakujmy
  • Piernik z jabłkami

     smakujmy
  • Ciasto wiśniowe

     smakujmy
  • Francuska tarta z jabłkami

     smakujmy
  • Babka na majonezie

     smakujmy
  • Quesadillas z pomidorową salsą

     smakujmy
  • Grzanki z jajkami

     smakujmy
  • Dufinki ziemniaczane

     smakujmy
  • Mule po belgijsku

     smakujmy
  • Paluchy czosnkowe

     smakujmy
  • Piernik królewski

     smakujmy
  • Afogatto z lodami

     smakujmy
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

     smakujmy
  • Surówka z selera naciowego i jabłka

     smakujmy
  • Sernik czekoladowy

     smakujmy
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem

     smakujmy
  • Tort naleśnikowy z truskawkami

     smakujmy
  • Filety z flądry z pomidorami i mozzarellą

     smakujmy
  • Babka na białkach

     smakujmy
  • Mrożone ciasto bananowe

     smakujmy
  • Odrywana drożdżówka z cynamonem

     smakujmy
  • Calafoutis z czereśniami

     smakujmy
  • Saska strucla serowa (Stollen)

     smakujmy
  • Paluszki serowe z sezamem

     smakujmy
  • Diples - faworki po grecku

     smakujmy
  • Pierniczki brukowce

     smakujmy
  • Wieprzowina słodko-kwaśna

     smakujmy
  • Barszcz bieszczadzki

     smakujmy
  • Placuszki marchewkowe

     smakujmy
  • Bajaderki

     smakujmy
  • Tagliatelle z sosem serowym i brokułami

     smakujmy
  • Pomidory pieczone w ziołach

     smakujmy
  • Zupa z maślaków

     smakujmy
  • Pączki ziemniaczane

     smakujmy
  • Sałatka wiosenna

     smakujmy
  • Domowa przyprawa do piernika

     smakujmy
  • Racuszki pomarańczowe

     smakujmy
  • Sałatka z rzodkiewkami i pomarańczą

     smakujmy
  • Ciasto grysikowe z truskawkami

     smakujmy
  • Wykwintny jabłecznik

     smakujmy
  • Babka cytrynowa

     smakujmy
  • Naleśniki po meksykańsku

     smakujmy
  • Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

     smakujmy
  • Sernik na zimno z polewą jagodową

     smakujmy
  • Budyniowiec z gruszkami

     smakujmy
  • Rożki cytrynowe

     smakujmy
  • Mięsko na różowa

     smakujmy
  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

     smakujmy
  • Lany chrust faworki

     smakujmy
  • Batoniki musli

     smakujmy
  • Moskole

     smakujmy
  • Miniptysie faszefowane serekiem i łososiem

     smakujmy
  • Burgery z bobu

     smakujmy
  • Ciasto grysikowe z truskawkami

     smakujmy
  • Grzybowa zupa-krem

     smakujmy
  • Tarta ze śliwkami

     smakujmy
  • Placki ziemniaczane z sosem serowym

     smakujmy
  • Tosty z serem mozzarella

     smakujmy
  • Jajka w sosie tatarskim

     smakujmy
  • Kurczak po indyjsku

     smakujmy
  • Rozgrzewająca zupa pomidorowa

     smakujmy
  • Babka herbaciana

     smakujmy
  • Bobotarta

     smakujmy
  • Marmolada morelowa

     smakujmy
  • Filet z kurczaka po hawajsku

     smakujmy
  • Ciasto bananowe

     smakujmy
  • Pierogi ruskie po grecku

     smakujmy
  • Carbonara z cukinią

     smakujmy
  • Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

     smakujmy
  • Ciasto marchewkowe z masą serową

     smakujmy
  • Banany w cieście

     smakujmy
  • Muffiny cytrynowe

     smakujmy
  • Makaron z tuńczykiem i pieczarkami (Spaghetti alla carrettiera)

     smakujmy
  • Naleśniki na ostro

     smakujmy
  • Tort naleśnikowy

     smakujmy
  • Bułki maślane

     smakujmy
  • Biała fasola z orzechami

     smakujmy
  • Zupa pomidorowa z fetą

     smakujmy
  • Risotto po karaibsku

     smakujmy
  • Pasta

     smakujmy
  • Szarlotka kukurydziano-orzechowa

     smakujmy
  • Tarta jabłkowa z mascarpone

     smakujmy
  • Wafel z bakaliami

     smakujmy
  • Tiramisu z ricotty

     smakujmy
  • Galaretka z jajkami

     smakujmy
  • Kotleciki z łososia

     smakujmy
  • Pizza śródziemnomorska

     smakujmy
  • Lekkie ptasie mleczko z truskawkami

     smakujmy
  • Chleb fiński

     smakujmy
  • Rozmaitości w sosie curry

     smakujmy
  • Risotto po meksykańsku

     smakujmy
  • Kiełbasa z puree ziemniaczanym i sosem cebulowym

     smakujmy
  • Quiche (kisz) klasyczny czyli tarta lotaryńska

     smakujmy
  • Sycylijskie penne

     smakujmy
  • Makaron zapiekany z jabłkami i serem

     smakujmy
  • Zupa z batatów i chorizo

     smakujmy
  • Rolada mięsno-ziemniaczana

     smakujmy
  • Krokiety z fasoli

     smakujmy
  • Knedle ziołowo-szpinakowe

     smakujmy
  • Kurczak miodowo-musztardowy

     smakujmy
  • Placki z kapusty włoskiej

     smakujmy
  • Tarta malinowa z białą czekoladą

     smakujmy
  • Kartoflanka z zacierkami

     smakujmy
  • Zupa ziemniaczano-porowa z parmezanem

     smakujmy
  • Lekki krem pomarańczowy

     smakujmy
  • Pizzerinki smażone

     smakujmy
  • Lody trzywarstowe

     smakujmy
  • Fasolowa zupa wilanowska

     smakujmy
  • Spaghetti na bogato

     smakujmy
  • Zapiekanka ziemniaczana z wędliną

     smakujmy
  • Truskawkowy sernik na zimno

     smakujmy
  • Zapiekanka z tortellini

     smakujmy
  • Tarta wiśniowa z kokosem

     smakujmy
  • Kotleciki warzywne bhaji

     smakujmy
  • Mazowiecka sałatka śledziowa z burakami

     smakujmy
  • Knedle otrębowe

     smakujmy
  • Makaron z jarzynami po chińsku

     smakujmy
  • Domowy chleb

     smakujmy
  • Chleb marchwiowo-owsiany

     smakujmy
  • Koktajl Hawana

     smakujmy
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą

     smakujmy
  • Ciasteczka malezyjskie suji

     smakujmy
  • Rösti

     smakujmy
  • Harira z kurczaka i ciecierzycy

     smakujmy
  • Kurczak po hawajsku

     smakujmy
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem

     smakujmy
  • Kurczak orientalny

     smakujmy
  • Pyszna sałatka makaronowa

     smakujmy
  • Sałatka kijowska

     smakujmy
  • Ciasto Królewiec

     smakujmy
  • Grzanki z tuńczykiem i pomidorami

     smakujmy
  • Rolada waflowa

     smakujmy
  • Ciasto śmietankowe bez pieczenia

     smakujmy
Zobacz więcej przepisów
Herbis
Herbis powiedział/a:
Bardzo fajne ciasto
12.03.2015, godz. 12:11
smakujmy
smakujmy powiedział/a:
to fakt - proste i smaczne :)
12.03.2015, godz. 20:14
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Smaczny :)
14.10.2016, godz. 18:18
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
jak prosty to coś dla mnie...i do tego pyszny:)
06.07.2017, godz. 10:15
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Zapisane ☺
08.04.2018, godz. 20:27
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
fajne ciasto
07.02.2019, godz. 12:30
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pycha
30.04.2019, godz. 12:48
Nikita
Nikita powiedział/a:
apetyczne
07.01.2020, godz. 15:03
Renixx
Renixx powiedział/a:
Bardzo smaczne ciasto
31.01.2020, godz. 17:04
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszny
18.07.2020, godz. 18:19
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
09.01.2021, godz. 18:22

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Lemoniada z czerwonej koniczyny

Lemoniada z czerwonej koniczyny

Nikita
9 10 20 min
Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Barbara Strużyna
6 4 40 min
Sos paprykowy - Lutenica

Sos paprykowy - Lutenica

Barbara Strużyna
5 3 60 min
Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Paulina Jasińska
4 4 60 min
Gazpacho z awokado i ogórka

Gazpacho z awokado i ogórka

Magdalena Nagler - foodmania
10 9 10 min
Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Nikita
9 12 15 min
Woda na dzień dobry

Woda na dzień dobry

Barbara Strużyna
6 2 5 min
Puszysty chleb na kefirze

Puszysty chleb na kefirze

MagdalenaKK
7 8 180 min
Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Paulina Jasińska
5 4 10 min
Szakszuka obiad w 15 minut

Szakszuka obiad w 15 minut

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 12 15 min
Budyń bananowy z borówkową galaretką

Budyń bananowy z borówkową galaretką

Barbara Strużyna
4 4 15 min
Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa

Barbara Strużyna
3 2 10 min
Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
14 10 15 min
Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Dorota Rozbicka
14 13 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2715)
  • danie główne (4164)
  • desery (4012)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1252)
  • napoje (1613)
  • pieczywo (492)
  • przetwory (575)
  • przystawki i przekąski (2960)
  • sałatki (1915)
  • sosy (308)
  • śniadanie (2607)
  • z grilla (112)
  • zapiekanki (401)
  • zupa (1115)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (171)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4037)
  • niemiecka (86)
  • polska (9270)
  • śródziemnomorska (245)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (475)
  • - wszystkie -
  • Konkurs - Pistacjowy przepis z Alce Nero (3)
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4346)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2383)
  • bezglutenowe (6603)
  • ryby i owoce morza (762)
  • wegetariańskie (9681)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (755)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (487)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (12)
  • bercia601 (2)
  • Bernadeta1984 (1)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (2)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (71)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (18)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (9)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (927)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (2004)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (34)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (11)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet