Makaron z pieczonym serem camembert
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
rozmaryn do smaku
parmezan - 50 g
szpinak świeży - 1 garść
oliwa
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie zagotować osoloną wodę. 10 min przed wyjęciem sera wrzucić do garnka makaron i gotować wg instrukcji. Kiedy makaron się ugotuje, wrzucić do garnka szpinak na ok. 10 sekund. Odcedzić razem i wrzucić z powrotem do garnka. Skropić oliwą i dodać parmezan. Doprawić i dobrze wymieszać.
Nałożyć makaron na talerze i polać roztopionym serem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.