Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyMakaron kobiety pracującej
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Makaron kobiety pracującej

Makaron kobiety pracującej

smakujmy

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): włoska

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: ryby i owoce morza,

Zawiera: gluten, pszenica, ryba i owoce morza

24 osób lubi to
15 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min 2 porcje

Składniki:

tuńczyk w oleju - 1 opakowanie
makaron penne - 20 dag
filety anchois - 8 szt.
czosnek - 2 ząbki
czarne oliwki posiekane - 1 garść
suszona lub świeża chili - 1-1/2 szt.
pomidory - 2 szt.
świeża bazylia kilka listków
sól, pieprz
oliwa
natka pietruszki kilka listków

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Zgnieć bazylię na papkę ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj i połącz z rozdrobnionym tuńczykiem z puszki, a następnie pozostaw rybę na jakiś czas w tej marynacie.W dużym garnku doprowadź do wrzenia osoloną wodę i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy tylko wstawisz makaron, wlej na dużą patelnię 4-5 łyżek oliwy i postaw patelnię na ogniu. Kiedy się rozgrzeje, włóż filety anchois i podsmaż do miękkości. Dodaj teraz czosnek, oliwki i chili i mieszając smaż dalej przez kilka minut. Teraz dodaj pokrojone pomidory i tuńczyka. Zagotuj, a następnie przez 5 minut duś na wolnym ogniu, mieszając regularnie łyżką. Przypraw solą i pieprzem. Makaron odcedź na durszlaku, pozostawiając trochę wody z gotowania. Połącz go z gorącym sosem z tuńczyka, dołóż natkę i wszystko dobrze wymieszaj. Być może, aby rozrzedzić sos, będziesz potrzebować jeszcze trochę oliwy i łyżkę wody, w której gotował się makaron.
24 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ŁAGODNA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ŁAGODNA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLIWKI CZARNE Z PESTKĄ W ZALEWIE BIO 350 g (200 g) - CAMPOMAR NATURE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLIWKI CZARNE Z PESTKĄ W ZALEWIE BIO 350 g (200 g) - CAMPOMAR NATURE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMIDORY OKRĄGŁE ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    POMIDORY OKRĄGŁE ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • TUŃCZYK BONITO W BIO OLEJU SŁONECZNIKOWYM 120 g - PAN DO MAR

    Więcej o produkcie na stronie

    TUŃCZYK BONITO W BIO OLEJU SŁONECZNIKOWYM 120 g - PAN DO MAR

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika smakujmy

  • Mrożone ciasto bananowe

     smakujmy
  • Jajka po benedyktyńsku

     smakujmy
  • Makaron tagliatelle z brokułami i pesto

     smakujmy
  • Muffiny z rabarbarem i orzechami

     smakujmy
  • Mazurek czekoladowy

     smakujmy
  • Paluchy czosnkowe

     smakujmy
  • Lody trzywarstowe

     smakujmy
  • Ciasto Salceson

     smakujmy
  • Stroganow z kurczaka i pora

     smakujmy
  • Risotto po karaibsku

     smakujmy
  • Pasta jajeczna z curry

     smakujmy
  • Knedle ziołowo-szpinakowe

     smakujmy
  • Chłodnik litewski (z botwinki)

     smakujmy
  • Dyniowo-ryżowa zupa

     smakujmy
  • Paluszki serowe z sezamem

     smakujmy
  • Makaron z pysznym sosem

     smakujmy
  • Ziemniaczane paluszki

     smakujmy
  • Miniptysie faszefowane serekiem i łososiem

     smakujmy
  • Filety z flądry z pomidorami i mozzarellą

     smakujmy
  • Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

     smakujmy
  • Canneloni po bolońsku

     smakujmy
  • Zupa dyniowa

     smakujmy
  • Tiramisu z ricotty

     smakujmy
  • Chleb szpinakowo - pomidorowy

     smakujmy
  • Poznańska zupa kalafiorowa

     smakujmy
  • Ziemniaki w koszulce z boczku

     smakujmy
  • Zimowa herbatka rozgrzewająca

     smakujmy
  • Pasta z awokado

     smakujmy
  • Barszcz bieszczadzki

     smakujmy
  • Kartoflanka z zacierkami

     smakujmy
  • Rozmaitości w sosie curry

     smakujmy
  • Kurczak zapiekany z brzoskwiniami

     smakujmy
  • Tort naleśnikowy

     smakujmy
  • Pieguski z rodzynkami

     smakujmy
  • Herbaciany grog

     smakujmy
  • Bułki maślane

     smakujmy
  • Maczanki owsiane

     smakujmy
  • Śmietnik rybny po orłowsku

     smakujmy
  • Rabarbarowa tarta

     smakujmy
  • Chleb Graham

     smakujmy
  • Garnek prowansalski

     smakujmy
  • Zapiekanka z tortellini

     smakujmy
  • Lekka pianka z truskawkami

     smakujmy
  • Odrywana drożdżówka z cynamonem

     smakujmy
  • Jesienna potrawka z kurczakiem

     smakujmy
  • Saska strucla serowa (Stollen)

     smakujmy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

     smakujmy
  • Kurczak a'la chińszczyzna

     smakujmy
  • Moskole

     smakujmy
  • Wykwintny jabłecznik

     smakujmy
  • Tortellini w sosie serowym

     smakujmy
  • Ciasteczka malezyjskie suji

     smakujmy
  • Cukinia w cieście piwnym

     smakujmy
  • Naleśniki z pieczarkami

     smakujmy
  • Placuszki z cukinii z serem

     smakujmy
  • Babka na majonezie

     smakujmy
  • Kurczak orientalny

     smakujmy
  • Babeczki z ptasim mleczkiem

     smakujmy
  • Zupa ziemniaczano-porowa z parmezanem

     smakujmy
  • Rolada z indyka z kaszą krakowską

     smakujmy
  • Ciasto z jabłkami

     smakujmy
  • Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

     smakujmy
  • Chleb żytni

     smakujmy
  • Diples - faworki po grecku

     smakujmy
  • Wafel z bakaliami

     smakujmy
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem

     smakujmy
  • Serowe paluszki

     smakujmy
  • Rozmaitości w sosie curry

     smakujmy
  • Roladki szpinakowe z łososiem

     smakujmy
  • Wieprzowina słodko-kwaśna

     smakujmy
  • Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

     smakujmy
  • Pasztet z czarnej fasoli

     smakujmy
  • Surówka z selera naciowego i papryki

     smakujmy
  • Sałatka ziemniaczana z szynką

     smakujmy
  • Bajaderki

     smakujmy
  • Brownie

     smakujmy
  • Kokosowe pralinki

     smakujmy
  • Kiełbasa z puree ziemniaczanym i sosem cebulowym

     smakujmy
  • Biała fasola z orzechami

     smakujmy
  • Tosty z serem mozzarella

     smakujmy
  • Botwinka

     smakujmy
  • Kotlety z sera i ziemniaków

     smakujmy
  • Sernik bez sera

     smakujmy
  • Jajka w sosie tatarskim

     smakujmy
  • Sejneński kapuśniaczek

     smakujmy
  • Racuszki pomarańczowe

     smakujmy
  • Pierniczki brukowce

     smakujmy
  • Sałatka ananasowa

     smakujmy
  • Tagliatelle z sosem serowym i brokułami

     smakujmy
  • Sałatka wiosenna

     smakujmy
  • Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

     smakujmy
  • Naleśniki na ostro

     smakujmy
  • Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

     smakujmy
  • Pasztet z wątróbki

     smakujmy
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

     smakujmy
  • Filet z kurczaka po hawajsku

     smakujmy
  • Grzybowa zupa-krem

     smakujmy
  • Prosty ucierany makowiec

     smakujmy
  • Placki z kapusty włoskiej

     smakujmy
  • Tarta z salami

     smakujmy
  • Ciasto Królewiec

     smakujmy
  • Rösti

     smakujmy
  • Ciasto wiśniowe

     smakujmy
  • Pilaw z kurczakiem

     smakujmy
  • Pierniczki norymberskie

     smakujmy
  • Tosty francuskie

     smakujmy
  • Mafis tatlisi

     smakujmy
  • Kluski z fasoli

     smakujmy
  • Torcik jabłkowy

     smakujmy
  • Pizza góralska

     smakujmy
  • Placki ziemniaczane z sosem serowym

     smakujmy
  • Syrop rabarbarowo-truskawkowy

     smakujmy
  • Lemoniada jabłkowa

     smakujmy
  • Fasola na ostro

     smakujmy
  • Mięsko na różowa

     smakujmy
  • Tort jogurtowy

     smakujmy
  • Piernik marchewkowy

     smakujmy
  • Dufinki ziemniaczane

     smakujmy
  • Domowy chleb

     smakujmy
  • Muffiny cytrynowe

     smakujmy
  • Tarta jabłkowa z mascarpone

     smakujmy
  • Domowa przyprawa do piernika

     smakujmy
  • Koktajl odżywczy

     smakujmy
  • Piernik królewski

     smakujmy
  • Domowe żelki

     smakujmy
  • Pomidory faszerowane bryndzą

     smakujmy
  • Piegusek

     smakujmy
  • Spaghetti na bogato

     smakujmy
  • Babka cytrynowa

     smakujmy
  • Mule po belgijsku

     smakujmy
  • Risotto po meksykańsku

     smakujmy
  • Pasta

     smakujmy
  • Placki z cukinią i białym serem

     smakujmy
  • Pancakes

     smakujmy
  • Ciasto wiśniowe z likierem jajecznym

     smakujmy
  • Grzanki z jajkami

     smakujmy
  • Sycące caprese

     smakujmy
  • Kotleciki warzywne bhaji

     smakujmy
  • Miodowniki

     smakujmy
  • Zapiekanka jak wiejska

     smakujmy
  • Zupa z maślaków

     smakujmy
  • Frittata ze spaghetti

     smakujmy
  • Chleb marchwiowo-owsiany

     smakujmy
  • Ciasto śmietankowe bez pieczenia

     smakujmy
  • Marmolada morelowa

     smakujmy
  • Kurczak w sosie musztardowym

     smakujmy
  • Deser serowo-grysikowy z wiśniami

     smakujmy
  • Bakaliowy piernik na maślance

     smakujmy
  • Soyaccino waniliowe

     smakujmy
  • Zapiekanka ziemniaczana z wędliną

     smakujmy
  • Sałatka z rzodkiewkami i pomarańczą

     smakujmy
  • Kotlety ruskie w waflu

     smakujmy
  • Ciasto grysikowe z truskawkami

     smakujmy
  • Szynka w cieście musztardowym

     smakujmy
  • Pascha

     smakujmy
  • Kurczak po hawajsku

     smakujmy
  • Bitki po szlachecku

     smakujmy
  • Obwarzanki drożdżowe

     smakujmy
  • Kremowa zupa selerowa

     smakujmy
  • Quiche (kisz) klasyczny czyli tarta lotaryńska

     smakujmy
  • Sernik ze śliwkami suszonymi w rumie na spodzie brownie

     smakujmy
  • Pizza na plackach ziemniaczanych

     smakujmy
  • Lekkie ptasie mleczko z truskawkami

     smakujmy
  • Rumkugeln

     smakujmy
  • Penne a'la vodka

     smakujmy
  • Batoniki musli

     smakujmy
  • Paszteciki z bryndzą

     smakujmy
  • Świąteczny schab mamy

     smakujmy
  • Burgery z bobu

     smakujmy
  • Pieczony pstrąg

     smakujmy
  • Mrożone ciasto bananowe

     smakujmy
  • Kurczak po indyjsku

     smakujmy
  • Kawowy creme brulee

     smakujmy
  • Placki z kaszy manny

     smakujmy
  • Pałki kurczaka po tajsku

     smakujmy
  • Pizza cebulowa z boczkiem

     smakujmy
  • Makaron z pieczonym serem camembert

     smakujmy
  • Zapiekane leczo

     smakujmy
  • Ciastka francuskie z kabanosem

     smakujmy
  • Szarlotka kukurydziano-orzechowa

     smakujmy
  • Pizzerinki z pomidorami

     smakujmy
  • Saska strucla serowa

     smakujmy
  • Ślimaczki z tortilli

     smakujmy
  • Domowy koncentrat bulionu

     smakujmy
  • Ciasto bananowe

     smakujmy
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą

     smakujmy
  • Makaron z jarzynami po chińsku

     smakujmy
  • Kurczak miodowo-musztardowy

     smakujmy
  • Krokiety z fasoli

     smakujmy
  • Chleb ziołowy

     smakujmy
  • Kartoflanka z papryką i oliwkami

     smakujmy
  • Babka herbaciana

     smakujmy
  • Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

     smakujmy
  • Zapiekana soczewica

     smakujmy
  • Lany chrust faworki

     smakujmy
  • Surówka z białej kapusty

     smakujmy
  • Francuska tarta z jabłkami

     smakujmy
  • Fasolowa zupa wilanowska

     smakujmy
  • Rożki cytrynowe

     smakujmy
  • Sałatka chińska w pikantnej zalewie

     smakujmy
  • Pikantny omlet z pomidorami

     smakujmy
  • Mini-ptysie z bitą śmietaną

     smakujmy
  • Makaron z tuńczykiem i pieczarkami (Spaghetti alla carrettiera)

     smakujmy
  • Napój na chłodne wieczory

     smakujmy
  • Placuszki marchewkowe

     smakujmy
  • Makaron z kremowym sosem z boczku i groszku

     smakujmy
  • Tarta boćwinowa

     smakujmy
  • Ciasto marchewkowe z masą serową

     smakujmy
  • Brownies

     smakujmy
  • Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana

     smakujmy
  • Ciasto z suszonymi morelami

     smakujmy
  • Ciasteczka z oliwkami

     smakujmy
  • Półkruche ciasto ze śliwkami z kruszonką

     smakujmy
  • Moussaka

     smakujmy
  • Budyniowiec z gruszkami

     smakujmy
  • Dyniowo - ryżowa zupa

     smakujmy
  • Jajka w sosie z tuńczyka

     smakujmy
  • Sycylijskie penne

     smakujmy
  • Tarta tatin z bananami

     smakujmy
  • Bobotarta

     smakujmy
  • Zapiekane grzanki z chałki

     smakujmy
  • Makowiec japoński

     smakujmy
  • Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami

     smakujmy
  • Sałatka kijowska

     smakujmy
  • Knedle z boczkiem i cebulką

     smakujmy
  • Ciastka owsiane

     smakujmy
  • Kurczak z ananasem

     smakujmy
  • Makaron zapiekany z jabłkami i serem

     smakujmy
  • Kotlety mielone z cynamonem

     smakujmy
  • Tiramisu śliwkowe

     smakujmy
  • Gnocchi z masłem i rozmarynem

     smakujmy
  • Kotleciki z łososia

     smakujmy
  • Marynowane maślaki

     smakujmy
  • Sękaczek

     smakujmy
  • Lekki krem pomarańczowy

     smakujmy
  • Gruszki Pięknej Heleny

     smakujmy
  • Harira z kurczaka i ciecierzycy

     smakujmy
  • Turecki miód - nugat

     smakujmy
  • Pizza śródziemnomorska

     smakujmy
  • Schabowy z boczkiem

     smakujmy
  • Pączki ziemniaczane

     smakujmy
  • Pierogi ruskie po grecku

     smakujmy
  • Calafoutis z czereśniami

     smakujmy
  • Babka na białkach

     smakujmy
  • Pierniczki

     smakujmy
  • Dżem rabarbarowy z imbirem

     smakujmy
  • Knedle otrębowe

     smakujmy
  • Pieczony bataty

     smakujmy
  • Skrzydełka kurczaka z Luizjany

     smakujmy
  • Sernik smażony/gotowany bez pieczenia

     smakujmy
  • Tort naleśnikowy z truskawkami

     smakujmy
  • Tarta ze śliwkami

     smakujmy
  • Grzanki z tuńczykiem i pomidorami

     smakujmy
  • Pyszna sałatka makaronowa

     smakujmy
  • Kruche ciastka z dziurką

     smakujmy
  • Pleśniak z rabarbarem

     smakujmy
  • Zupa z batatów i chorizo

     smakujmy
  • Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

     smakujmy
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką

     smakujmy
  • Makaron z cukinią i pomidorami

     smakujmy
  • Tarta malinowa z białą czekoladą

     smakujmy
  • Udka z cytryną i czosnkiem

     smakujmy
  • Carbonara z cukinią

     smakujmy
  • Sałatka porowa z kukurydzą

     smakujmy
  • Zupa z pokrzyw

     smakujmy
  • Kurczak z makaronem sojowym

     smakujmy
  • Pączki serowe

     smakujmy
  • Pleśniak z rabarbarem

     smakujmy
  • Wiosenna sałatka makaronowa

     smakujmy
  • Penne serowo brokułowe z kurczakiem

     smakujmy
  • Zupa serowo-cebulowa

     smakujmy
  • Banany w cieście

     smakujmy
  • Turecki pieróg

     smakujmy
  • Pomidory pieczone w ziołach

     smakujmy
  • Aloo Gobhi

     smakujmy
  • Zupa pomidorowa z fetą

     smakujmy
  • Chleb fiński

     smakujmy
  • Tarta wiśniowa z kokosem

     smakujmy
  • Galaretka z jajkami

     smakujmy
  • Mazowiecka sałatka śledziowa z burakami

     smakujmy
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem

     smakujmy
  • Truskawkowy sernik na zimno

     smakujmy
  • Ciasteczka z kleiku ryżowego

     smakujmy
  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

     smakujmy
  • Sernik czekoladowy

     smakujmy
  • Forszmak z kurczaka

     smakujmy
  • Quesadillas z pomidorową salsą

     smakujmy
  • Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

     smakujmy
  • Bramborova polewka

     smakujmy
  • Dyniowe latte

     smakujmy
  • Rybne ragout z brokułami

     smakujmy
  • Sos Tysiąca wysp

     smakujmy
  • Potrawka z kurczaka ze szczawiam

     smakujmy
  • Rozgrzewająca zupa pomidorowa

     smakujmy
  • Murzynek serowy

     smakujmy
  • Zupa soczewicowa

     smakujmy
  • Pstrąg faszerowany kuskusem

     smakujmy
  • Afogatto z lodami

     smakujmy
  • Piernik z jabłkami

     smakujmy
  • Soczewica po francusku

     smakujmy
  • Roladki z szynki i bryndzy

     smakujmy
  • Rolada waflowa

     smakujmy
  • Keks bananowy z migdałami i krówkami

     smakujmy
  • Placki z kapusty włoskiej

     smakujmy
  • Potrawka z kurczaka

     smakujmy
  • Ogórki po chińsku

     smakujmy
  • Kurczak z dymką

     smakujmy
  • Risotto z dynią i porami

     smakujmy
  • Ciasto grysikowe z truskawkami

     smakujmy
  • Rolada mięsno-ziemniaczana

     smakujmy
  • Pyszny wafel przekładany

     smakujmy
  • Włoska zupa brokułowa

     smakujmy
  • Sernik na zimno z polewą jagodową

     smakujmy
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

     smakujmy
  • Koktajl Hawana

     smakujmy
  • Najprostsza sałatka ziemniaczana

     smakujmy
  • Zakręcona pizza

     smakujmy
  • Pizzerinki smażone

     smakujmy
  • Naleśniki po meksykańsku

     smakujmy
  • Surówka z selera naciowego i jabłka

     smakujmy
Zobacz więcej przepisów
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Ciekawe połączenie, nie robiłam jeszcze z tuńczykiem makaronu.;)
30.10.2017, godz. 11:50
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ja robię co jakiś czas i różne kombinacje i naprawdę polecam.
05.04.2018, godz. 18:25
MateuszMMM
MateuszMMM powiedział/a:
A czy mężczyzna pracujący też może spróbować?:-)
30.10.2017, godz. 17:16
smakujmy
smakujmy powiedział/a:
hmmm :) myślę, że mu nie zaszkodzi :p
30.10.2017, godz. 19:23
Dorota Woźniak - Twins Pot
Dorota Woźniak - Twins Pot powiedział/a:
Proste i smaczne danie. Każda kobieta pewnie ma swój przepis na takie szybkie jedzonko :)
01.11.2017, godz. 19:45
dorotaR
dorotaR powiedział/a:
smacznie
02.11.2017, godz. 20:34
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
super:)
05.11.2017, godz. 11:16
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
smaczny obiad:)
09.11.2017, godz. 12:55
Robert1729
Robert1729 powiedział/a:
hmm myśle iż jest to bardzo dobry wręcz znakomity przepis który koniecznie w najbliższym czasie muszę wypróbować i poczęstować własną rodzinkę w domowym zaciszu :) np niedziele :)
14.11.2017, godz. 11:53
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pyszne i pożywne danie które szybko się robi
30.04.2019, godz. 14:05
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszne
07.01.2020, godz. 13:46
Renixx
Renixx powiedział/a:
Smaczne i szybkie do przygotowania danie
29.01.2020, godz. 15:54
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Szybko i smacznie
19.07.2020, godz. 18:47
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pyszne jedzonko
17.01.2021, godz. 19:58
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Bardzo smaczne
09.12.2022, godz. 16:50

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Woda na dzień dobry

Woda na dzień dobry

Barbara Strużyna
7 2 5 min
Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Dorota Rozbicka
14 13 15 min
Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa

Barbara Strużyna
4 3 10 min
Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Paulina Jasińska
6 6 60 min
Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Paulina Jasińska
6 4 10 min
Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Barbara Strużyna
7 5 40 min
Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 10 15 min
Lemoniada z czerwonej koniczyny

Lemoniada z czerwonej koniczyny

Nikita
10 10 20 min
Budyń bananowy z borówkową galaretką

Budyń bananowy z borówkową galaretką

Barbara Strużyna
5 4 15 min
Puszysty chleb na kefirze

Puszysty chleb na kefirze

MagdalenaKK
8 9 180 min
Gazpacho z awokado i ogórka

Gazpacho z awokado i ogórka

Magdalena Nagler - foodmania
12 10 10 min
Szakszuka obiad w 15 minut

Szakszuka obiad w 15 minut

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 12 15 min
Sos paprykowy - Lutenica

Sos paprykowy - Lutenica

Barbara Strużyna
7 4 60 min
Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Nikita
9 13 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2722)
  • danie główne (4166)
  • desery (4022)
  • jednogarnkowe (892)
  • lunchbox (1254)
  • napoje (1616)
  • pieczywo (493)
  • przetwory (576)
  • przystawki i przekąski (2962)
  • sałatki (1918)
  • sosy (309)
  • śniadanie (2611)
  • z grilla (113)
  • zapiekanki (401)
  • zupa (1115)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (171)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4047)
  • niemiecka (86)
  • polska (9277)
  • śródziemnomorska (245)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (476)
  • - wszystkie -
  • Konkurs - Pistacjowy przepis z Alce Nero (13)
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4348)
  • na zimę (rozgrzewające) (1299)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2388)
  • bezglutenowe (6611)
  • ryby i owoce morza (763)
  • wegetariańskie (9700)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (758)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Kawa (2)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (487)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (12)
  • bercia601 (2)
  • Bernadeta1984 (1)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (294)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (32)
  • Elciaa (2)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (213)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (71)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (18)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martul (1)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (10)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (2)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (13)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (928)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (2006)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (37)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (12)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet